Orechovo–rumová maškrta starej mamy

redakcia - fotkaredakcia, 16. februára 2010

Suroviny

6 ks
6 ks
130 g
180 g
Krém:
100 g
3 PL
1 balíček
Poleva:
200 g
120 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme dotuha a potom do snehu postupne zašľaháme časť cukru, žĺtky, zvyšok cukru a nakoniec múku. Pečieme vo vymastenej a vysypanej forme asi 8 minút. Kým sa nám cesto upečie a vychladne, tak si namelieme alebo nadrvíme piškóty, ktoré zmiešame s rumom a orechmi.

  2. 2

    Na vychladnutý plát cesta natrieme vzniknutú hmotu z piškót a orechov. Nakoniec vo vodnom kúpeli rozohrejeme tuk, pridáme drvenú čokoládu a miešame, až kým sa nám obe hmoty spoja, potom zalejeme piškóty, uhladíme a zdobíme vlašskými orechmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
honestka
Tento dobry kolacik poznam pod nazvom "hrbac" lebo povrch kolaca bol taky jrbolaty a zaliaty cokoladou vyzeral dobre. samozrejme ze chutil famozne tiez.
som rada, ze sa tu objavuju recepty, co som uz tak davno nepiekla a takto si ich pripominam.Mnamky a Vdaka VARECHARKY za napady ale neviem, ako to bude s vahou za par mesiacov, kedze jest to niekto musi...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia