Drobné arašidové pečivo
Drobné arašidové pečivo

Arašidové hviezdičky fotorecept

danda3 - fotkadanda3, 18. decembra 2023
Arašidové hviezdičky (fotorecept)
Foto: danda3

Základný recept je z receptu linecké sedmoro, pridala som arašidovú múku a nová chuť je na svete.

120 minút
príprava
8-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
200 g
100 g
50 g
1/2 bal.
1 ks
2-3 ČL
štipka
Plnka:
1/2 konzervy (Salko)
125 g
podľa chuti
Poleva:
cca 100 g
podľa potreby
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame, jogurt pridávame podľa potreby, kým nie je cesto kompaktné. Cesto zabalíme a necháme odležať. Ja som ho robila ráno a poobede som už piekla. Nedávam ho do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme. Zvolila som hviezdičky, aj keď sa budú horšie plniť, kolieska som robila z BB pudingu.

    Arašidové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na 170 stupňoch upečieme, nemali by veľmi stmavnúť. Necháme ich na plechu vychladnúť, horúce sú veľmi krehké, polámali by sa.

    Arašidové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Salko a maslo vyšľaháme, podľa potreby pridáme arašidové maslo. Robila som z celého Salka, naplnila som aj BB kolieska. Plnku dávam do špricu, urobím na hviezdičky z krému koliesko a do stredu dám džem, dobrý je ríbezľový, marhuľový, čo doma máte. Priklopíme druhou hviezdičkou.

    Arašidové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme stuhnúť do chladu, dnes sa dalo aj na balkón. Medzitým si pripravíme čokoladovú polevu rozpustením čokolády a tuku nad parou. Hviezdičky buď len pofŕkame alebo namočíme celý vrch do čokolády. Ozdobíme. Dáme stuhnúť. Vyšlo mi 75 ks. Dole na obrázku sú naplnené BB kolieska.

    Arašidové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo, tak tento rok dva druhy pečené, dva druhy nepečené, ešte kváskový štedrák a myslím, že to úplne stačí. Zajtra budeme piecť medovníky s vnúčatami, ale tie si vezmú domov. Krásne vianočné sviatky, priatelia!

    Arašidové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sobon
No tak ja som skusala tento rok tie tvoje BB, ale teda vyborne su, take krehucke a nie velmi sladke, velmi pekne dakujem za recept🙂 tieto hviezdicky ma tiez velmi lakaju, arasidy mam velmi rada, ale tento rok som sa nejak z retaze odtrhla a uz mam napecene hadam aj 11 druhov😂😂 vyskusam vo vsedny den po sviatkoch🙂
1x danda3
danda3
@sobon (20.12.2023 13:10)

Tak to sa veľmi teším, u nás nesmú chýbať, s tou karamelovou plnkou sú tiež famózne. Ja tento rok kvôli chorobe poskromne, dva druhy pečené a dva druhy nepečené. Medovníky sme piekli s vnúčatami, zobrali si ich domov. Vlastne dnes som upiekla cookiesky, vnúčatá ich milujú. Ešte brat mi pošle bielka,
bude bielkový suchár, a samozrejme kváskový štedrák.
sobon
Ale jasne, zdravie je na prvom mieste, zelam skore uzdravenie! A nie je podstatne mat vela kolacikov ale aby bola pohoda hoc aj s jednym, co ty mas na 100% inak aj tie gastanove gulicky od teba som robila… uuuuuzasneee su, sikovna to zena si🙂🙂@danda3 (20.12.2023 16:59)

1x danda3
danda3
@sobon (20.12.2023 17:50)

Ďakujem Ti veľmi pekne a želám krásne vianočné sviatky.❤️🥂🎁❤️
janger
No krasnucke su! Ozaj ukazkove.
Muka arasidova, to si len pomlela arasidy? Alebo je to nejaka jemnejsia muka?
Skoro sa uzdrav, Darinka :-).
1x danda3
danda3
@janger (21.12.2023 22:05)

Ďakujem Ti veľmi pekne, sú výborné aj bez plnky. Múku kupujem cez internetový obchod, kde majú rôzne orechy, sušené ovocie a aj rôzne múky, neskúšala som ich mlieť. Dávam ju aj do cookies, mám ju ale v mrazničke, aby nestuchla. Takto vydrží, kým ju neminiem.
1x janger
janger
@danda3 (22.12.2023 17:21), dakujem za odpoved. Pozriem niekedy po tej muke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia