Foto: ancicka
Jeden z mojích chlebov,ktoré pečiem.
príprava
na 200°C--100°C °C
Suroviny
350 g |
|
150 g |
|
( 1 kocka ) |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
3 dl vlažná |
|
5 PL vlažné |
|
troška do kvásku |
|
s octom na potretie chleba |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny...
-
2
...do misky si dáme múku,urobíme jamku ,do nej rozmrvíme droždie,dáme cukor na droždie a zalejeme mliekom.ked droždie napučí,tak dôkladne vypracujeme cesto,tak že nám odchádza od varechy.Cesto prykryjeme utierkou a necháme asi 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
-
3
Z vykysnutého cesta vyvaľame a vytvarujeme oválny bochník,dame ho na pomastený plech a necháme ho ešte aspoň 20 min. kysnúť, chlebík umyjeme vodou a posýpeme semiačkami. Medzi tým si vyhrejeme rúru na 200 °C a pri tejto teplote ho pečieme 15-20 minút.Potom teplotu stiahneme na 100°C a pečieme ešte 30-35 min. podľa tytu rúry.
-
4
Po upečeníchlebík ešte raz zľahka pretrieme vodou a necháme ho na mriežke vychladnuť.
Diskusia k receptu