
Môj ryžový nákyp
Jednoducho som dostal chuť na neobyčajný ryžový nákyp tak som zbehol do obchodu pozrel som sa po...

Zemiaková knedľa s mäsom
Do misky nastrúhame zemiaky, pridáme na kocky nakrájané rožky, vajcia, múku, strúhanku, ...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Plnená paprika
Mleté mäso (nie karé a podobné suché mäso) zmiešame s uvarenou ryžou. Pridáme vajíčka, soľ,...

Grilovaný pozdrav zo stredomoria
Maje babuľky majú veľmi rady cukinky a baklažán. A keďže ich mám rád aj ja (teda...

Vanilkové rezy
Pre nedostatok času som použila dobošové pláty , ktoré so naplnila vanilkovou plnkou, tú som si urobila...

Novokošická kosťovica - polievka
Nedeľa ráno, môjho detstva, je hlboko zapísaná do pamäte s rituálom varenia polievky, spravidla...

Kačacia polievka so zázvorom
Kačicu krátko obvaríme vo vriacej vode, potom vodu vylejeme. Do novej vody dáme obvarenú kačicu,...

Vianočné oblátky
Tento recept si sem dávam skôr pre seba, pretože tento rok sa nám papier s receptami...

Zapečené prekladané zemiaky s dubákmi
Priatelia mi darovali vlastnoručne nazbierané a sušené krásne voňavé dubáky a iné pravé hríby i domácu údenú...

Cuketovo-mrkvový dia šalát
Nakoľko som už pre nás robila tento šalát, tak dnes, len z minidávky... nezachovala sa fotodokumentácia:))))

Jogurtové rezy s citrónovou polevou
Jogurtový korpus, skvelá svieža citrónová poleva, zákusok, ktorý poteší celú rodinu.

Luhačovický skřivan
Pokud nechcete dělat z mletého vždy jen sekanou, vyzkoušejte tuto variantu. ...

Sofiina tekvicová polievka
Keď moja malá neter Sofia túto polievku ochutnala, nevedela sa jej nasýtit. Odvtedy ju nazývam...

Mäso s mozočkami
Tento recept robievam najčastejšie na zabíjačku, pretože mám čerstvé mleté mäso a je pripravené...

Koláč z kompótu
starsi kompót z m. r. vylejeme do misy, rozšlaháme, pridáme ostatne suroviny a pečieme

Cestovina s hadomorom (čierny koreň)
V mojom bio-zeleninovom balicku bol hadomor (cierny koren). Bolo to uz parkrat, co som ho...

Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...

Rumové mesiačiky
Maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, kakao, vanilkový cukor, nakoniec zľahka vmiešame múku...

Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....

Závitky starého Cibuliara
Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale...

Mrazené kozáky brezové s vajíčkami
Lásku k hubárčeniu mi od útleho detstva vštepovala babička po mamke, moja vzácna lady Ann...

Kakaové koláčiky – „čige“
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...

Novotného marhule v rožkoch
Je dobré, ak sa vám pri pozeraní rôznych tv cooking šouiek nelení a zapíšete si, ...

Palacinkové pokušenie
Mlieko, vajcia, múku, cukor spolu zmixujeme. Pripravíme z toho tradičné palacinky (cca 10...

Hniezda pre vajíčka
Upečieme si hniezda z lístkového cesta, cesto je hrubé asi 1cm, tak že vykrojíme kruh...