Foto: ancicka
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
1 kg |
|
1/2 l vlažné |
|
3 ks celé |
|
1 bal. |
|
2 PL sušené |
|
1 kocka čerstvé |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1 bal. |
|
3 dl |
|
1 PL |
|
1 ks na potretie |
|
Postup
-
1
Do misky si dám vajcia.
-
2
Pridám mlieko a vidličkou ich rozšľahám. Trochu mlieka asi za štamprlík si nechám bokom.
-
3
Pridám kr. a vanilkový cukor
-
4
a rozmrvené droždie.
-
5
Preosejem do misky múku, pridám olej a ostatné suroviny.
-
6
Zamiesím cesto. Miesím aspoň 3-4 minútky.
-
7
V odloženom mlieku si vymiešam kakao,
-
8
cesto rozdelím na polovicu a do jednej pridám kakao a zapracujem do cesta.
-
9
Obidva cesta vyložím na pomúčenu dosku, prehnetiem a nechám zakryté odpočinúť aspoň 15 min.
-
10
Potom každé rozdelím na polovicu,
-
11
každé vyvaľkám do kruhu na tenko, svetlé cesto položím na tmavé a
-
12
ešte prevaľkám. Tak isto urobím aj z druhým.
-
13
Kruh rozrežem na 16 trojuholníčkou, na širší okraj poukladám po trochu lekváru
-
14
a stočím zo širšeho konca k tenkému.
-
15
Uložím na pomastený plech a nechám 3/4 hod zakryté podkysnuť.
-
16
Z druhého som urobila takéto srdiečko a zo zbytkov kifličky. Srdiečko som naplnila tvarohom.
-
17
Toto srdiečko potešilo babku k narodeninám.
Pri týchto je jediná dilema, či sú krajšie rožky, alebo srdiečko :-)
@afataga ,aj u nás na východe sa v niektorých oblastiach tiež rožteky volajú kifličky,máš pravdu.Mne sa ten názov páči ,tak som to tak pomenovala.Keby som to bola rozdelila na väčšie kúsky a ohla,tak by tomu názvu presne sedeli.
Krása, už pri pohľade na konečný výsledok, viem, že je to Tvoje dielo