Nedavno sa tu objavil recept na kysnuté palacinky, ktoré som vyskúšala a boli super. Ja pečiem bežné palacinky bez kvasníc alebo potom tieto, ktoré Zobraziť celý popisNedavno sa tu objavil recept na kysnuté palacinky, ktoré som vyskúšala a boli super. Ja pečiem bežné palacinky bez kvasníc alebo potom tieto, ktoré Vám pridávam.V mojom povodnom recepte som doteraz používala kypriaci prášok ale po inšpirácii som ho vymenila za kvasnice a idem sa s Vami podeliť. Určite vyskúšajte. Zvyknem ich robiť hlavne vtedy keď moja rodina má chuť na parené buchty a ja práve nemám čas im v tomto smere vyhovieť.Vtedy im zalepím oči, ústa a žalúdky takouto náplasťou :-)))
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z mlieka, vajec,múky, oleja, cukru, kvasníc a soli si urobíme hladké vláčne cesto na palacinky.Pridáme kokos a necháme postáť tak 20-30 minút. Dĺžka podkysnutia závysí od teploty v miestnosti. Ja to robím vždy od oka, takže pomer surovín je približný, cesto však má byť primerane husté a primerane riedke, tak akurát na palacinky. :-)))
- 2
Keď sa nám objem cesta začne zvačšovať upečieme bežným sposobom palacinky na panvici.Palacinky sú hrubšie ako obvykle.
- 3
Palacinky naplníme džemom, preložíme do trojuholníkov, posypeme grankom a polejeme roztopeným maslom.Palacinky ako buchty sú na svete.:-))) Možte ich vyskúšať aj bez kokosu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu