Kokosové palacinky ako buchty

1andy - fotka1andy, 5. mája 2010

Nedavno sa tu objavil recept na kysnuté palacinky, ktoré som vyskúšala a boli super. Ja pečiem bežné palacinky bez kvasníc alebo potom tieto, ktoré Zobraziť celý popisNedavno sa tu objavil recept na kysnuté palacinky, ktoré som vyskúšala a boli super. Ja pečiem bežné palacinky bez kvasníc alebo potom tieto, ktoré Vám pridávam.V mojom povodnom recepte som doteraz používala kypriaci prášok ale po inšpirácii som ho vymenila za kvasnice a idem sa s Vami podeliť. Určite vyskúšajte. Zvyknem ich robiť hlavne vtedy keď moja rodina má chuť na parené buchty a ja práve nemám čas im v tomto smere vyhovieť.Vtedy im zalepím oči, ústa a žalúdky takouto náplasťou :-)))

6
porcií
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
2 ks
3 PL
0,5 dcl
1 ks
 štipka
5 PL
4 dcl cca
1 sáčok




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vajec,múky, oleja, cukru, kvasníc a soli si urobíme hladké vláčne cesto na palacinky.Pridáme kokos a necháme postáť tak 20-30 minút. Dĺžka podkysnutia závysí od teploty v miestnosti. Ja to robím vždy od oka, takže pomer surovín je približný, cesto však má byť primerane husté a primerane riedke, tak akurát na palacinky. :-)))

  2. 2

    Keď sa nám objem cesta začne zvačšovať upečieme bežným sposobom palacinky na panvici.Palacinky sú hrubšie ako obvykle.

  3. 3

    Palacinky naplníme džemom, preložíme do trojuholníkov, posypeme grankom a polejeme roztopeným maslom.Palacinky ako buchty sú na svete.:-))) Možte ich vyskúšať aj bez kokosu.

Diskusia k receptu

halina
Hm, veľmi sa mi to pozdáva, myslím, že nájdem novú obľubu.
huck
palacinky vo všetkych obmenach , su od detstva moj najoblubenejši dezert, ale aj predjedlo a hlavne jedlo . Dakujem za novy objav, ktory určite vyskušam!
1andy
nie sú to parené buchty ale niekedy potešia. Hlavne ked je malo času a chuť nepustí..........
evanaaa
A zasa niečo nové! 1andy, dobrý nápad s tým kokoksom. Obmena chuti nezaškodí.
marienka44
Ja ked robim obycajne palacinky pre vnucata, v mixeri rozmixujem vsetky prisady a pridam aj od oka mlete orechy /asi 1-2 PL/ a este predtym ovsenne vlocky trochu. Tie po vymixovani sa uplne stratia.Tak ich spravim vyzivnejsie. Kysnute palacinky nerobim.
pivonka
Jedlá s kokosom zjem, ale nevyhľadávam. Moja dcéra má ale kokos veľmi rada. Keď ma teraz navštívila aj s rodinou, tak som urobila tieto palacinky. Posypala si ich škoricou a cukrom a povedala: To je sen! Chutili všetkým, aj mne. Ten kokos ich krásne ozvláštni. Trochu som si upravila recept. Kvasnice používam tie, čo majú na obale modrú lastovičku a tam je dávka na 1 kg múky. Takže som iba od oka trošku usypala. Keďže je sladká plnka, cukor som dala iba vanilkový. Pridala som trochu múky, lebo sa mi cesto zdalo riedke. Výsledok bol výborný. Tieto palacinky ostanú trvalou súčasťou mojej aj dcérinej kuchyne. Ak niekto zablúdi na tento recept, veľmi odporúčam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia