Foto: bejgi
Len tak po obede...
20
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
250 g /mučka/ |
|
400 g |
|
1 ks |
|
2-3 ks |
|
1-1.5 dl |
|
0,5 l |
|
2-3 lyžice |
|
10 g vopred namočené v rume |
|
zopár /mandle/ |
|
zopár /nie haribo!/ |
|
na potretie |
|
na ozdobu /citrón/ |
|
|
Postup
-
1
Všetky prísady, by mali mať približne rovnakú teplotu.
-
2
Do misky dáme najprv cukor a celé vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Postupne pridávame ostatné prísady,mlieko,olej, kakao, hrozienka, osekané lieskovce, zopár gumených cukríkov.Premiešame. Pečieme pomaly vo vyhriatej trúbe.
-
3
Pečieme pomaly vo vyhriatej trúbe.
-
4
Vychladnutý koláč potrieme džemom, posypeme sezamovými semiačkami.
-
5
Na koniec polejeme mätovou /môže byť aj citrónová/ polevou. a ozdobíme lístkom mäty. Môžeme podávať :)
Diskusia k receptu