Ruský koláč

haston - fotkahaston, 18. marca 2010

Blíži sa Veľká noc, možno sa niekomu bude pozdávať aj takýto recept. Pochádza (akože ináč) zo Slovenskej kuchárky od Eleny Krčméry-Smatkovej.

Suroviny

200 g
2 PL
1 ks
50 g
5 ks
80 g
60 g
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo rozmrvíme s múkou, pridáme sladkú smotanu, žĺtok, práškový cukor a cesto zľahka vymiesime.

  2. 2

    Pekáč vymažeme maslom, vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na také veľké, ako je pekáč a položíme ho naň. Dáme do rúry napolo piecť.

  3. 3

    Z bielkov spravíme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a ešte raz dobre prešľaháme. Potom primiešame mleté obielené mandle a ustrúhanú čokoládu. Zapečený koláč natrieme maruľkovou marmeládou, sneh natrieme na marmeládu a dáme do rúry pomaly upiecť. Upečený nakrájame na podlhovasté štvorce (obdĺžniky).

Diskusia k receptu

kuchticka
Tento kolac je vlastne ako moj "zensky rozmar" - teda velmi podobny a prave vcera som ho upiekla.
Pridam do receptov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia