Zapečený zajko v smotane

danculka - fotkadanculka, 21. novembra 2010

Recept mám od mamky,dakedy sme chovali zajačiky,ale ja teraz na tento spôsob robím aj kurča,mám rada ,ked je jedlo v jednom hrnci potom Zobraziť celý popisRecept mám od mamky,dakedy sme chovali zajačiky,ale ja teraz na tento spôsob robím aj kurča,mám rada ,ked je jedlo v jednom hrnci potom mám viac času na internet ,.ha,ha,ha..

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1 kg
 podľa potreby
2  čl
4 ks
4
1 čl kopcovitá
3_4 dg
8 plátov




Postup

  1. 1

    Zajka rozporcujeme na 8 porcií,ktoré posypeme z každej strana gri.korením,očistené zemiaky pokrájame na kolieska a dáme na vymastený pekáč maslom a sposolíme ich podľa chuti./niekto menej niekto viac/ a na vrch poukladáme porcie mäska a zakryjeme ich slaninou a dámepiecť do trúby , aby sa mäska upieklo do ružova.Pekáč máme zakrytý. Vajíčka a smotanu rozmixujem a pridám vegetu.Ked´je mäsko upečené zalejeme zmixovanou smotanou a dopečieme.Ked´si pekne poukladáš mäsko dá sa ti to krajať v pekáči na porcie v tvare štvorca,stačí ku tomu podať dobrý uhorkový šalát,dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mamatata2
Veľmi pekné, tiež sme chovali zajace a niekedy sme už nosy ohŕňali , že zasa zajac ? A teraz často spomíname, aké to bolo dobré mäsko.
palokuchki
Ja si recept ukladam do KK. Zajace mame radi. Teraz momentalne nechovame, ale ked ich zase budeme mat, recept budem mat uz pripraveny.
danculka
Ja tento recept robím teraz s kuriatkom a chutí rovnako dobre@mamatata2 áno zajac bol dosť často na rajnici,teraz by nám to vyhovovalo aspoň raz za pol roka,ale ich niet..:))))))
ludar
Vynikajúci receapt, ukladám. Ja môžem zajaca na všetky spôsoby, možno preto, že sa k nemu dostanem iba občas a je nám vzácny. :-))
danculka
Neviem, čím by sme to zamenili, možno mám poradia varechárky.Ja by som to zaliala rozšlahanými vajíčkami s troškou solamilu a najemno nastrúhaným syrom.
mojack
:-))) tak ja ich mam okolo 20 ročne / nie recepty ale zajace/,
marienka44- mam receptík , kde nie je smotana.
Tak to hodím na varechu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia