Foto: mojack
Francúzsky slaný koláč po slovensky ...na tomto recepte ma zaujala plnka. A preto som vyskúšala viac variant... ale posledný vyhral - preto je aj Zobraziť celý popisFrancúzsky slaný koláč po slovensky ...na tomto recepte ma zaujala plnka. A preto som vyskúšala viac variant... ale posledný vyhral - preto je aj foto ako hlavný obrázok "Roláda so špenátovou náplňou ".
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Suroviny na tento slaný koláč - QUICHE - sú písané v rozpise.
-
2
Suroviny na cesto zmiešame na tuhú masu. Cesto zabalíme do folie a necháme v chladničke odpočinúť. Potom ho vyvaľkáme na veľkosť okrúhlej formy. 30 cm - (Ja som dala menej 20 cm. ) Cesto popicháme a zapekáme pri 200 st. asi 10 minút.
-
3
Zatiaľ si urobíme náplň. Vajíčka , smotanu vymiešame. Pridáme muškátový orech, korenie, soľ, šťavu z citrona.
-
4
Pokrájaný špenát
-
5
a na kocky syr. Môj bol balkánsky.
-
6
Túto zmes vylejeme na predpečené cesto a zapekáme ďalej 30 minút. Ja som použila len časť tejto náplne nakoľko moje cesto bolo priemerom menšie.
-
7
Kedže som nepoužila všetku náplň, tak som tvorila ďalej...:-))) Použila som ďalšie suroviny a to : - štvorce štrúdľového cesta cca 2x6 ks - 1 dcl kukuričnej múky do náplne ( aby nebola taká riedká )
-
8
Štvorce cesta som dala do formy a náplň s rozmiešanou múkou som naliala do cesta.
-
9
Po upečení som niekde pridala kečup alebo nastúhaný syr. A mali možnosť výberu...
-
10
...fotky nie sú veľmi najlepšie :-(((
-
11
ale aspoň trochu vidieť.
-
12
A do tretice som zo 1 ks štrúdľového cesta urobila závin....stočené , upečené
-
13
a v reze bol super.
Suroviny na tento slaný koláč - QUICHE - sú písané v rozpise.
Mne sa zvýšilo tej naplne tak som ju využila dalej...
Aj mne sa to zdalo riedke, ale v bode 12 vidieť koľko málo som dala a uplne to stačilo.