Netradičná zemiaková polievka, veľmi rýchla a chutná.
4-5
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do trošku osolenej vody dáme variť pokrájané zemiaky. Ak máme, môžeme pridať kožu z údenej slaniny ale nemusí byť.
- 2
Na olivovom oleji speníme malú na drobno nakrájanú cibuľku, červenú papriku, korenie a vlejeme do polievky, samozrejme ak sú už zemiaky uvarené. Pridáme bujón, necháme prejsť varom, na záver pridáme petržlenovú vňať a odstavíme. Papriky treba dať štedro, polievka má byť sýto červená.
- 3
Do taniera, do polievky pridávame kyslú smotanu, kto chce aj dve polievkové lyžice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu