Zemiaková polievka inak

elana - bez fotkyelana, 5. januára 2010

Netradičná zemiaková polievka, veľmi rýchla a chutná.

4-5
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 l
1 ČL
 štipka
1
 štipka
1
1 ČL




Postup

  1. 1

    Do trošku osolenej vody dáme variť pokrájané zemiaky. Ak máme, môžeme pridať kožu z údenej slaniny ale nemusí byť.

  2. 2

    Na olivovom oleji speníme malú na drobno nakrájanú cibuľku, červenú papriku, korenie a vlejeme do polievky, samozrejme ak sú už zemiaky uvarené. Pridáme bujón, necháme prejsť varom, na záver pridáme petržlenovú vňať a odstavíme. Papriky treba dať štedro, polievka má byť sýto červená.

  3. 3

    Do taniera, do polievky pridávame kyslú smotanu, kto chce aj dve polievkové lyžice.

Diskusia k receptu

nyja
Som bola zvedavá, že ako inak. Teda príde mi to trošku divné, čo sa postupu týka. Načo tu cibuľu s paprikou dávať až do zemiakov. Ja by som to urobila tak, že by som na cibuli s paprikou podusila zemiaky a potom zaliala, dala bujón... no ale dala by som tam ešte aspoň koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler). Ušetrila by som jeden špinavý hrniec či panvicu.
hannah22
koľko ľudí toľko chutí, mne tam tiež chýba zelenina, ale ,hlavne mi tam chýba rasca a cesnačik, bobkový list.... ale aj taká môže byť , pá
cinkla
Ja to volam falosny gulas, a tiez tie zemiakynevarim osobitne, ale podusim na VÄCSOM mnozstve cibule, dam vela cervenej papriky,spolu potom podusim na malom mnozsve vody, ale tak, aby sa zemiaky neprilepili o dno hrnca a ked su uvarene, tak ich dobre premiesam. Hodia sa k nemu kysle uhorky. Ak by som tam dala viac vody, tak by to bola tiez polievka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia