Gaštanové drobné pečivo
Gaštanové drobné pečivo

Pomarančovo–gaštanové keksíky

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 2. decembra 2023
Pomarančovo–gaštanové keksíky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Drobné pečivo plnené gaštanovým pyré s čokoládovou polevou, ktoré krásne rozvonia pomarančová kôra.

6
porcií
20 (+ odležanie cest minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
300 g studené
500 g
200 g
1 štipka
3 ks
z 1 biopomaranča
Plnka:
200 g (osladené)
Poleva:
200 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Studené maslo nakrájame na malé kúsky, posypeme múkou, práškovým cukrom, soľou a prstami vytvoríme mrveničku. Pridáme žĺtky, nastrúhanú pomarančovú kôru a rýchlo premiešame. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke postáť aspoň hodinu.

  2. 2

    Dva plechy na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske posypanej hladkou múkou na hrúbku asi 3 mm a ostrôžkou vykrajujeme štvorce s rozmermi 4 x 4 cm. Ukladáme ich na plechy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 12 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.

  3. 3

    Po dva keksíky spojíme gaštanovým pyré.

  4. 4

    Nad vodným kúpeľom rozpustíme nalámanú čokoládu s kokosovým olejom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Prelejeme do menšej misky a zošikma do nej namáčame polovice keksíkov. Necháme stuhnúť na mriežke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia