Pomarančovo–gaštanové keksíky
mesačník Varecha, 2. decembra 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Drobné pečivo plnené gaštanovým pyré s čokoládovou polevou, ktoré krásne rozvonia pomarančová kôra.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g studené |
|
500 g |
|
200 g |
|
1 štipka |
|
3 ks |
|
z 1 biopomaranča |
|
Plnka: | |
200 g (osladené) |
|
Poleva: | |
200 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Studené maslo nakrájame na malé kúsky, posypeme múkou, práškovým cukrom, soľou a prstami vytvoríme mrveničku. Pridáme žĺtky, nastrúhanú pomarančovú kôru a rýchlo premiešame. Cesto rozdelíme na štyri časti, každú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke postáť aspoň hodinu.
- 2
Dva plechy na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na pracovnej doske posypanej hladkou múkou na hrúbku asi 3 mm a ostrôžkou vykrajujeme štvorce s rozmermi 4 x 4 cm. Ukladáme ich na plechy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 12 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
- 3
Po dva keksíky spojíme gaštanovým pyré.
- 4
Nad vodným kúpeľom rozpustíme nalámanú čokoládu s kokosovým olejom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Prelejeme do menšej misky a zošikma do nej namáčame polovice keksíkov. Necháme stuhnúť na mriežke.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu