Mahsi kusa [plnené baby cukety]

hjarta - fotkahjarta, 1. júla 2013
Mahsi kusa [plnené baby cukety]
Foto: hjarta

Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Nase oblubene jedlo. Pripravujeme ho casto, k obedu, navstevy. Mahsi kusa- plnene baby cukety sa robia na rozne Zobraziť celý popisRecept je z arabskej kuchyne. Irak. Nase oblubene jedlo. Pripravujeme ho casto, k obedu, navstevy. Mahsi kusa- plnene baby cukety sa robia na rozne sposoby. Varia sa v paradajkovej omacke, besamelovej omacke. Zapekane atd.

4-6
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 hrnčeky
5 - 10 g
1 ks
1 - 2 ks
1 - 2 strúčiky
1 - 2 ks
1 ks
podľa chuti
2 - 3 PL
2 PL
1 ČL
podľa chuti
podľa chuti
1 - 2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Priprava zmesi- vsetky suroviny: cibulu, cesnak, baranie mastne, papriku, paradajky, zelerovu a petrzlenovu vnat, feferonku, koriander si nasekane/ nakrajame na drobne casti, a dame si to do misky. kurca si odkostime a pridame k zmesi. Pridame koreniny, sol, olej a dobre zamiesame. pridame 1 lyzicu paradajkoveho pretlaku a vsetko zmiesame. Ryzu si umyjeme a nechame 10 minut namocenu.

  2. 2

    priprava cukety- Cuketky si umyjeme, odrezeme stonku a vydlabene duzinu pomocou skrabky na zemiaky alebo s nozikom. Vydlabane cuketky si ukladame na tanier, podnos. Ryzu si zlejeme a pridame k zmesi. Zamiesame. Mozeme zacat plnit cuketky. Plnku davame do vnutra. Cukety si po stranach popichame s nozom a ukladame do hrnca. Zvysnu zmes si dame hore na cukety. Zalejeme vodou v pomere ryze, pridame zvysny paradajkovy pretlak a dame varit. Ked nam zacnu cukety vriet stiahneme na slaby plamen a nechame varit. cca 40 minut alebo kym nebude ryza makka.

  3. 3

    Uvarene odstavime a nechame troska ochladnut. Podavame. Dobru chut. Ako prilohu si mozeme dat salat.

Diskusia k receptu

hjarta
@pusta- Dakujem za komentar, ano robia sa rozne sposoby Mahsi kusa,, Poznam tento recept a dakujem zan. @pusta- nemusia byt male cukety, ja ked nemam tak si kupim normalne a prekrojim but na dve alebo tri casti. Dakujem krasne a pekny den.
pusta
@hjarta , mne to tak veľmi chutí, že to robím tak, ako si mi poradila :-)
dakujem za odpoved, si naozaj veľmi milá :-)
hjarta
@pusta- Dakujem krasne, som rada ze Vam to tak chuti. Potesila ste ma. Pekny den prajem.