Máte chuť na výborné mäkké rožky? Tak toto je ten správny recept pre vás.
porcií
príprava
na 230/200 °C
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku a urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Posypeme cukrom a zalejeme vodou tak, aby bolo celé droždie zaliate. Necháme vzísť kvások cca 10 minút.
-
2
Potom prilejeme zvyšnú vodu, pridáme olej alebo roztopené maslo a soľ. Vypracujeme vláčne a jemne lepivé cesto.
-
3
Cesto necháme odpočívať aspoň 45 minút.
-
4
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 10 častí.
-
5
Každú časť rozvaľkáme na trojuholník. Nepodsýpajte zbytočne múkou, lebo vám bude cesto "utekať" a bude sa zle vaľkať.
-
6
Potom cesto zrolujeme od širšej časti ku špicu a trošku rožtek ohneme.
-
7
Rožky poukladáme na plech a potrieme teplým mliekom. Necháme asi 10 minút podkysnúť
-
8
Rožky pečiem na 230 stupňov 10 minút a potom dopekám ešte 10-12 minút na 200. Každá rúra je iná, preto treba sledovať farbu rožkov.
Diskusia k receptu