Domáce rožky
Domáce rožky

Domáce rožky fotorecept

sifferka - bez fotkysifferka, dnes 11:10
Domáce rožky (fotorecept)
Foto: sifferka

Máte chuť na výborné mäkké rožky? Tak toto je ten správny recept pre vás.

10
porcií
80 minút
príprava
10+10 minút
na 230/200 °C

Suroviny

300 g
200 g
60 g (maslo)
1/2 ČL
1/2 ČL
1-2 ČL
300 ml teplá
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku a urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie. Posypeme cukrom a zalejeme vodou tak, aby bolo celé droždie zaliate. Necháme vzísť kvások cca 10 minút.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom prilejeme zvyšnú vodu, pridáme olej alebo roztopené maslo a soľ. Vypracujeme vláčne a jemne lepivé cesto.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto necháme odpočívať aspoň 45 minút.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na 10 častí.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každú časť rozvaľkáme na trojuholník. Nepodsýpajte zbytočne múkou, lebo vám bude cesto "utekať" a bude sa zle vaľkať.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom cesto zrolujeme od širšej časti ku špicu a trošku rožtek ohneme.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rožky poukladáme na plech a potrieme teplým mliekom. Necháme asi 10 minút podkysnúť

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rožky pečiem na 230 stupňov 10 minút a potom dopekám ešte 10-12 minút na 200. Každá rúra je iná, preto treba sledovať farbu rožkov.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu