Krehký slivkový koláč

redakcia - fotkaredakcia, 15. februára 2010
35 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
130 g
1/2 pohára
1 ks
2 ks
1 PL
1 KL
1 vrecko
Posýpka:
50 g
4 PL
4 PL
Náplň:
0,5 kg
2 ks
1/2 pohára




Postup

  1. 1

    Zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáme nasekaný tuk, vajcia, žĺtky a masť, cesto spracujeme a dáme na 30 minút do chladničky. Medzitým vykôstkujeme slivky a rukami vymiesime cesto na posýpku, ktoré tiež necháme chvíľu v chladničke. Tukom vytrieme plech, na ktorom budeme koláč piecť.

  2. 2

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na veľkosť plechu a na plech ho prenesieme pomocou čistej utierky. Cesto natiahneme až po okraje plechu a rovnomerne naň poukladáme polovičky sliviek. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne do neho zašľaháme cukor. Ušľahaný sneh rozotrieme na slivky.

  3. 3

    Posýpku nastrúhame na hrubom strúhadle na slivky potreté snehom. Koláč vložíme do rúry predhriatej asi na 170 stupňov Celzia a pečieme asi 35 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia