na 170 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 130 g |
|
| 1/2 pohára |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| 1 vrecko |
|
| Posýpka: | |
| 50 g |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| Náplň: | |
| 0,5 kg |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 pohára |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáme nasekaný tuk, vajcia, žĺtky a masť, cesto spracujeme a dáme na 30 minút do chladničky. Medzitým vykôstkujeme slivky a rukami vymiesime cesto na posýpku, ktoré tiež necháme chvíľu v chladničke. Tukom vytrieme plech, na ktorom budeme koláč piecť.
- 2
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na mierne pomúčenej doske na veľkosť plechu a na plech ho prenesieme pomocou čistej utierky. Cesto natiahneme až po okraje plechu a rovnomerne naň poukladáme polovičky sliviek. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne do neho zašľaháme cukor. Ušľahaný sneh rozotrieme na slivky.
- 3
Posýpku nastrúhame na hrubom strúhadle na slivky potreté snehom. Koláč vložíme do rúry predhriatej asi na 170 stupňov Celzia a pečieme asi 35 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu