Dobrá krkovička

mamina2 - fotkamamina2, 10. apríla 2011
Dobrá krkovička
Foto: mamina2
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks väčšia
 ,zeler,
250  ml
knedličky :
500 g
1 ks
2  PL rozpustené
200 g




Postup

  1. 1

    krkovičku si nakrajame tesne do spodku aby nam vznikol vejárik, potrieme steny horčicou, medzi každe dva faláty mäsa :) dame na kolieska pokrajanu cibulu a na pasiky pokrajanu uhorku. maso potom nitou zviežeme tak aby to držalo a vznikol nam taky bochnik. cele to osolime polejeme olejom. a okolo nasypeme ocistenu nakrajanu zeleninu. dame piect nezakryte na pol hodinu...

    Dobrá krkovička  - obrázok 1
  2. 2

    masko potom podlejeme a pecieme zakryte este 90 minut ... pripravime si knedličky : zemiaky ošupeme ,prekrojima na 4 mesiaciky a dame uvarit do osolenej vody do makka- ked su uvarene tak zlejeme vodu a popucime ich, pridame rozpustene maslo, vajce,muku a sol a spracujeme do hladka. potom si cesto rozdelime na dve polovice usulame tenky šulok a pokrajame na male knedliky. uvarime v osolenej vode cca 8 min. ked ich vyberieme oprazime ich do chrumkava na oleji.

  3. 3

    ked je maso hotove vyberieme ho, stavu so zeleninou vylejeme do hrnca, prevarime, zmixujeme a pridame kyslu smotanu... dobru chut :)

Diskusia k receptu

concord
Zaujímavý recept. Dobre prerastená krkovička, nie moc masná je vždy vítaná v mojej kuchyne. S tými knedlíkmi by som postupoval opatrne. Neviem prečo by sa mali opekať.Toto som ešte nepočul, aby sa knedlíky opekali. Myslím si že vhodnejšie sú klasické knedle prípadne podľa tohto receptu ale nie určite ich ešte opekať. To je jedlo abude tak či tak masné a ešte k tomu masné knedle? Bol by som zvedavý na názor iných kuchárov hlavne tých spoza brieky Morava.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia