Foto: elixir
... tak trošku slávnostnejšie.
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a dobre roztlačíme.
-
2
Vajce rozšľaháme, štvrtinku odložíme bokom a zmiešame s PL mlieka.
-
3
Tri štvrtinky vajca zmiešame so zemiakmi, soľou a rozmarínom.
-
4
Cez hviezdičkový vzor masu zemiakov pretlačíme v malých dávkach na plech vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec potrieme zvyšným vajcom.
-
5
Pečieme 20 minút na 200 stupňoch. Servírujeme ako prílohu k mäsu.
-
6
Čím menšie "hviezdičky" spravíme zo zemiakovej hmoty, tým pevnejšie a chrumkavejšie budú. Dobrú chuť. :)
@hubata : určite to stojí za odskúšanie aj tak :) Možno tam ide aj o konzistenciu zemiakov, že keď sa uvaria v šupke, sú sypkejšie...
Ale takýto krásny nápad nie je z mojej hlavy, prvý krát som mala tieto zemiaky v reštaurácii asi pred rokom... tak som si našla recept, ktorý sa im najviac podobal a chcela som skúsiť. :)