Foto: nonna
Hlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ak máte v záhradkách. Je dá sa povedať ochucovadlo, niečo Zobraziť celý popisHlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ak máte v záhradkách. Je dá sa povedať ochucovadlo, niečo ako horčica, čiže sa hodí predovšetkým k mäsitým výrobkom, ale aj na pečené mäso, mne chutí aj na hrianke s maslom a na čerstvom chlebe s maslom. Je hodne pikantná, ale každý si môže túto jej vlastnosť ureguľovať podľa seba. Ovšem v každom prípade však aspoň trochu štípať musí.
príprava
na 100 °C
Suroviny
cca 1,7 kg sterdne veľká |
|
5 ks pikantné |
|
2 ks |
|
1 ks čerstvý menší |
|
2 ks |
|
2 ks veľké |
|
1 ks veľký |
|
1/2 dl |
|
1 dl |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kusy, cibuľu a cesnak tak isto. Z paprík všetkých druhov odstránime stonky s jadrovníkmi, tiež nakrájeme na kolieska. Chren oškrábeme, postrúhame.
- 2
Tekvicu, papriky, cibuľu, cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku.
- 3
Varíme túto zmes cca 20 minút.
- 4
Pridáme k nej chren, horčicu, cukor, soľ, olej, čierne korenie, všetko dobre premiešame a chvíľku povaríme, cca 3 minúty. Nakoniec pridáme Hassu a ešte ďalšie 3 minútky varíme.
- 5
Naplníme do pohárov a pre istotu sterilizujeme takých 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu