Tekvicová pasta DRAGUL LIVIU

nonna - fotkanonna, 20. augusta 2012
Tekvicová pasta DRAGUL LIVIU
Foto: nonna

Hlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ak máte v záhradkách. Je dá sa povedať ochucovadlo, niečo Zobraziť celý popisHlavnou zložkou tohto môjho druhého "maglajzu" je tekvica. Ešte jej je dosť, tak využite, ak máte v záhradkách. Je dá sa povedať ochucovadlo, niečo ako horčica, čiže sa hodí predovšetkým k mäsitým výrobkom, ale aj na pečené mäso, mne chutí aj na hrianke s maslom a na čerstvom chlebe s maslom. Je hodne pikantná, ale každý si môže túto jej vlastnosť ureguľovať podľa seba. Ovšem v každom prípade však aspoň trochu štípať musí.

45 minút
príprava
36 minút
na 100 °C

Suroviny

cca 1,7 kg sterdne veľká
5 ks pikantné
2 ks
1 ks čerstvý menší
2 ks
2 ks veľké
1 ks veľký
1/2 dl
1 dl
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kusy, cibuľu a cesnak tak isto. Z paprík všetkých druhov odstránime stonky s jadrovníkmi, tiež nakrájeme na kolieska. Chren oškrábeme, postrúhame.

  2. 2

    Tekvicu, papriky, cibuľu, cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku.

  3. 3

    Varíme túto zmes cca 20 minút.

  4. 4

    Pridáme k nej chren, horčicu, cukor, soľ, olej, čierne korenie, všetko dobre premiešame a chvíľku povaríme, cca 3 minúty. Nakoniec pridáme Hassu a ešte ďalšie 3 minútky varíme.

  5. 5

    Naplníme do pohárov a pre istotu sterilizujeme takých 10 minút.

Diskusia k receptu

radulienka
Zaujímavá nátierka, viem si tú chuť veľmi dobre predstaviť, musím vyskúšať. Len neviem, čo obsahuje ten konzervant Hassa, čím by sa dal nahradiť? Vďaka @Nonna za krásne popísaný recept, pri jedení si spomeniem na teba...
nonna
&radulienka - Einfach, Du bist ein Schatz!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia