Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...
Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...
Juhočeská placka
S týmto jedlom som sa prvýkrát stretla po presťahovaní do Budějovic. Je to jednoduchý, ľahký...
Kvakové hranolčeky s parmezánom
Vyskúšala som kvaku urobiť aj ako hranolčeky, podobne robievam cukinu, ale aj zemiaky.
Praženica - pomalý mix - podľa mňa
Urobiť praženicu dokáže už aj „fotľak, či vozger“ predškolského veku. Ale urobiť dobrú praženicu, ...
Medové žerbó rezy s mandľami
Na tento víkend som upiekla veľmi chutné medové rezy v podobe žerbó, ako plnku som namiesto...
Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...
Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom
Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, ...
Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...
Jahodový nanuk
Všetky suroviny mixujeme a nalievame do nanukovačov a dáme zmraziť. Keď je sezóna ovocia tak nanuky...
Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...
Karlovarské rohlíky
V mléku rozmícháme sůl a cukr, přidáme olej nebo rozpuštěné máslo a přisypeme mouku. Přidáme...
Pripitý sviatočný piškótový zákusok
Vodu a cukor uvaríme na sirup. Do vychladnutého prilejeme rum.
Žemľovka plnená ovocím
Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare....
Rýchle banánové lievance bez lepku
Ponáhľate sa, ale dali by ste si na raňajky niečo dobré, zdravé a výživné? Ste na správnom mieste....
Miešaná sekaná pečienka
Všetky suroviny okrem vajec dáme do misy, okoreníme ich a zmiešame. Vmiešame vajcia a ak...
Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi
Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som podávala k nedeľnému obedu...
Valašský frgál bez lepku
Viete, že označenie frgál sa pôvodne používalo pre koláčové nepodarky? Náš dnešný recept na tento chutný český koláč z Valašska v bezlepkovej verzii ale nepodarkom určite nie je....
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Jemné žemle z domáceho droždia
Keď sa Vám v obchode nepodarilo kúpiť droždie, skúste si ho vyrobiť doma. Je to...
Murgh Makhani
Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi...
Narodeninová bábovka
Máme v rodine dost oslávencov v oktobri-12ocino aj moja dobrá susedka, 13dedko meninky, 14dedko nar. , babka,...
Frišne kurče v tepši
Mnohé (í) z Vás sa hlásia k receptom z jedného hrnca. Pretože ani ja nie som...
Baklažánový šalát
Baklažán nakrájame na 2 cm kocky. Strúčiky cesnaku a červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky...
Orechový likér
Na žiadosť@mariaklara, pridávam tento recept. Je to starý recept, v ktorom sa používa čistý lieh.
Fúkané rožky zo slnečnice
Po úspechu makových fúkaných rožkov som pokračovala v experimente ďalej. Skúsila som vymeniť orechy za slnečnicové...