Prerobený sójový austrálsky rezeň fotorecept

angelheart - fotkaangelheart, 15. októbra 2010

Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň, ale keďže som si ho trochu prispôsobila, je to Zobraziť celý popisRecept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň, ale keďže som si ho trochu prispôsobila, je to "prerobený" rezeň. V originál recepte sú použité sójové plátky, no mne viac vyhovujú rezance, tak som použila tie. Fotky nie sú veľmi vydarené - foťák som nemala pri sebe, poslúžil len mobil.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Do vody dáme polovicu alebo tretinu bujónu a dáme variť. Sójové rezance (alebo sójové plátky) potom vysypeme do tejto vriacej vody, opaprikujeme. Niekto sójové mäso len sparí, ja ho zvyknem chvíľu povariť.

    Prerobený sójový austrálsky rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sójové rezance zmäknú, vyberieme ich a vodu zatiaľ nevylievame. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme.

    Prerobený sójový austrálsky rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pokrájanú papriku.

    Prerobený sójový austrálsky rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď paprika trochu zmäkne, pridáme nakrájanú paradajku.

    Prerobený sójový austrálsky rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme sójové rezance a podlejeme vodou, v ktorej sme sójové rezance varili (ja som použila zhruba polovicu), podľa chuti dosolíme a chvíľu dusíme.

    Prerobený sójový austrálsky rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V miske zmiešame jogurt, horčicu a mleté čierne korenie, pridáme k sójovým rezancom, premiešame a povaríme už len pár minút. (Ak sa nám podarilo k rezancom priliať príliš veľa vody, do jogurtu na zahustenie primiešame trochu múky.) Podávame s akoukoľvek prílohou, ja som tentokrát mala ryžu, ale fajn boli aj zemiaky, či tarhoňa.

    Prerobený sójový austrálsky rezeň (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klaura
s radosťou vyskúšam tvoj recept ... hneď zajtra :)
emica
dobrotka na odlahcenie zaludka super
torticka
Ja mám sóju rada, na rozdiel od mojej rodiny. Aj ja sóju varím, asi 20 minút. Robím z nej rizoto.Ale toto určite vyskúšam.
angelheart
Ďakujem za komenty :) Ja mám rada mäso, ale nemusím ho každý deň, tak potom vymýšľam a skúšam. Niečo mi chutí, niečo nie, ale toto som si spravila už viackrát.
sherin
ja som vegetarianka, preto si ma potesila :)
haston
nie som úplný vege, ale toto skúsim:-)
ajvocka
Soju zboznujem dnes som to vyskusala a vsetkym nam to chutilo doma zvykneme robit tak na sposob ciny takze taka prijemna zmena.....:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia