Prerobený sójový austrálsky rezeň fotorecept
Foto: angelheart
Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň, ale keďže som si ho trochu prispôsobila, je to Zobraziť celý popisRecept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň, ale keďže som si ho trochu prispôsobila, je to "prerobený" rezeň. V originál recepte sú použité sójové plátky, no mne viac vyhovujú rezance, tak som použila tie. Fotky nie sú veľmi vydarené - foťák som nemala pri sebe, poslúžil len mobil.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody dáme polovicu alebo tretinu bujónu a dáme variť. Sójové rezance (alebo sójové plátky) potom vysypeme do tejto vriacej vody, opaprikujeme. Niekto sójové mäso len sparí, ja ho zvyknem chvíľu povariť.
-
2
Keď sójové rezance zmäknú, vyberieme ich a vodu zatiaľ nevylievame. Cibuľu nakrájame na drobno a osmažíme.
-
3
Pridáme pokrájanú papriku.
-
4
Keď paprika trochu zmäkne, pridáme nakrájanú paradajku.
-
5
Pridáme sójové rezance a podlejeme vodou, v ktorej sme sójové rezance varili (ja som použila zhruba polovicu), podľa chuti dosolíme a chvíľu dusíme.
-
6
V miske zmiešame jogurt, horčicu a mleté čierne korenie, pridáme k sójovým rezancom, premiešame a povaríme už len pár minút. (Ak sa nám podarilo k rezancom priliať príliš veľa vody, do jogurtu na zahustenie primiešame trochu múky.) Podávame s akoukoľvek prílohou, ja som tentokrát mala ryžu, ale fajn boli aj zemiaky, či tarhoňa.
Diskusia k receptu