Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
, 26. novembra 2015
Foto: Andrea Červenková
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku
Prečítajte si aj súvisiace články:
Chuť Kórey opäť na Slovensku
Zobraziť celý popis Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku
Prečítajte si aj súvisiace články:
Chuť Kórey opäť na Slovensku
Hyung-soo Yim: Chuť Kórey je pre mňa chuťou domova
Suroviny
150 g chudé |
|
150 g číre |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
1 PL mleté |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
5 ks sušené |
|
11 strúčikov |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks sušený |
|
|
|
Korenená omáčka: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL nasekaná |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky a nechajte postáť v korenenej omáčke.
- 2
Mrkvu, papriku a cibuľu nakrájajte na tenké pásiky a zľahka všetko orestujte na sezamovom oleji so štipkou soli.
- 3
Huby shiitake nechajte zmäknúť v teplej vode a potom opatrne poduste s 1/2 PL sójovej omáčky.
- 4
Marinované hovädzie mäso opečte s nasekaným cesnakom a keď je hotové, pridajte podusené huby shiitake a všetko ešte 1 minútu restujte.
- 5
Číre cestoviny namočte do teplej vody, potom uvarte a po uvarení premyte studenou vodou. Následne nakrájajte na dĺžku asi 20 cm a premiešajte so sezamovým olejom.
- 6
Zmiešajte všetku zeleninu, mäso s hubami, cestoviny, ochuťte sezamovým olejom, soľou a čiernym korením. Podľa chuti môžete pridať aj trošku cukru a sójovej omáčky.
- 7
Naložte na tanier a podávajte s pečeným vaječným žĺtkom nakrájaným na pásiky, dubákom nakrájaným na pásiky a semienkami ginka.
- 8
Tip: Na tento recept je možné použiť aj iné druhy zeleniny, ktoré máte k dispozícii.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.happywok.sk/p/2615/sklenne-priesvitne-rezance-300g...
www.seoulplaza.sk/sk/product/sklenene-rezance...