Kysnuté muffiny s tvarohom a karamelovým salkom
Improvizácia s náplňou kysnutého cesta....
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 3 PL |
|
| 300 ml |
|
| 125 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 čl /rovná/ |
|
| 30 g |
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| Na potretie: | |
| 125 g |
|
| 1 dcl |
|
| 1 čl |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z trošky cukru, droždia a vlažného mlieka,po vykysnutí zamiesime cesto. Odložíme na teplé miesto. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a plníme tvarohovou plnkou,vymiešanou s cukrom,žĺtkom a hrozienkami. Na tvaroh dáme sušenú slivku- 1kus celý a pol kávovej lyžičky karamelového salka.
-
2
Formu na muffiny zľahka potrieme olejom,nedávame košíčky. Naplnené cesto ztočíme do tvaru klasickej buchty a kladieme do formy.
- 3
Rozpustíme si maslo,pridáme javorový sirup a mletú škoricu. Pred pečením potrieme buchtičky touto polevou. Pečieme najskôr na 100stupňoch cca 10minút,potom pridáme na 170stupňov a dopečieme do zlatista.
- 4
Vychladené posypeme mletým cukrom,prajem dobrú chuť...
- 3









Tvoje muffiny vypadaju lepsie ako super,nemaju chybu
Gratulujem pozdravujem z nizozemia