4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme na 15 minút. Pór očistíme a nakrájame na polkolieska, šunku nakrájame na kocky. Morčacie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme korením a rýchlo osmažíme na oleji.
- 2
Pridáme pór, šunku a šampiňóny, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Múku poriadne rozmiešame v smotane spolu s horčicou a pridáme k mäsu, podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko na veľmi miernom plameni stále miešame, kým omáčka nezhustne.
- 3
Môžeme posypať petržlenom a podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu