Guláš z morčacieho mäsa

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g
100 g
300 ml
1 PL
2 PL
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme na 15 minút. Pór očistíme a nakrájame na polkolieska, šunku nakrájame na kocky. Morčacie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme korením a rýchlo osmažíme na oleji.

  2. 2

    Pridáme pór, šunku a šampiňóny, podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Múku poriadne rozmiešame v smotane spolu s horčicou a pridáme k mäsu, podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko na veľmi miernom plameni stále miešame, kým omáčka nezhustne.

  3. 3

    Môžeme posypať petržlenom a podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: