Fánky fotorecept

slavkabis - fotkaslavkabis, 16. februára 2025
Fánky (fotorecept)
Foto: slavkabis

Tento recept mám z babkinej starej knihy. Je veľmi zaujímavé v nej listovať a čítať, napríklad, že cesto vyvaľkáme na hrúbku stebla... Tieto fánky Zobraziť celý popisTento recept mám z babkinej starej knihy. Je veľmi zaujímavé v nej listovať a čítať, napríklad, že cesto vyvaľkáme na hrúbku stebla... Tieto fánky nesmú chýbať počas fašiangov u nás ako dezert ku kávičke.
Zdroj: Recepty Slávky coolinárky

16
porcií
30 (+ odležanie cest minút
príprava

Suroviny

Cesto:
250 g
30 g
20 g
1 ks
1/4 bal.
3 PL (alebo biely jogurt)
2 PL
 štipka
Na vyprážanie:
 (alebo masť)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Necháme ho hodinu odstáť na linke.

    Fánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Následne cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku stebla. Pomocou radielka alebo noža cesto krájame na štvorce alebo obdĺžniky. Do stredu každého spravíme jeden alebo dva zárezy.

    Fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednotlivé kúsky smažíme v horúcom oleji alebo masti.

    Fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnuté fánky pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    Fánky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Už som vyskúšala kopec receptov na fánky (aj tu na Vareche je ich požehnane), tak skúsim aj tento. :)
bekla
... ,,vyvalkat na hrubku stebla,, ....cize dobre na tenko...aj ja mam staru kucharku po mojej mamine, vzdy sa dobre pobavim, ale aj inspirujem...co uz, su to neoklamane stare dobre recepty! Dnesnym ,,modelkam,, by pri vareni vlasy dupkom vstavali...teda ak by varili...😉