Tento recept mám z babkinej starej knihy. Je veľmi zaujímavé v nej listovať a čítať, napríklad, že cesto vyvaľkáme na hrúbku stebla...
Tieto fánky Zobraziť celý popisTento recept mám z babkinej starej knihy. Je veľmi zaujímavé v nej listovať a čítať, napríklad, že cesto vyvaľkáme na hrúbku stebla...
Tieto fánky nesmú chýbať počas fašiangov u nás ako dezert ku kávičke.
Zdroj: Recepty Slávky coolinárky
porcií
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 30 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ks |
|
| 1/4 bal. |
|
| 3 PL (alebo biely jogurt) |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| Na vyprážanie: | |
| (alebo masť) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Necháme ho hodinu odstáť na linke.
-
2
Následne cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku stebla. Pomocou radielka alebo noža cesto krájame na štvorce alebo obdĺžniky. Do stredu každého spravíme jeden alebo dva zárezy.
-
3
Jednotlivé kúsky smažíme v horúcom oleji alebo masti.
-
4
Vychladnuté fánky pred podávaním posypeme práškovým cukrom.









Diskusia k receptu