Bielková roláda s jahodovým rozvarom
Foto: navardaco
Zdroj: Facebook
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
330 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
1,5 PL |
|
Jahodový rozvar: | |
250 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút. Pred koncom pridáme vínny ocot a Zlatý klas.
- 2
Nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení korpus pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- 3
Jahodový rozvar pripravíme varením jahôd s cukrom a vodou asi 20 minút.
- 4
Pripravíme krém: vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Vychladnutý korpus rozrolujeme a krém natrieme na plát do ¾.
- 5
Poukladáme jahody a jahodový rozvar. Zrolujeme a roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
Tiež jahodová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu