Jahodová roláda
Jahodová roláda

Bielková roláda s jahodovým rozvarom

navardaco - fotkanavardaco, 9. mája 2023
Bielková roláda s jahodovým rozvarom
Foto: navardaco
12
porcií
60 minút
príprava
22 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
330 g
1 PL
1 PL
Na posypanie:
Krém:
250 g
250 ml (33 %)
1 PL
1,5 PL
Jahodový rozvar:
250 g
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút. Pred koncom pridáme vínny ocot a Zlatý klas.

  2. 2

    Nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení korpus pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Jahodový rozvar pripravíme varením jahôd s cukrom a vodou asi 20 minút.

  4. 4

    Pripravíme krém: vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Vychladnutý korpus rozrolujeme a krém natrieme na plát do ¾.

  5. 5

    Poukladáme jahody a jahodový rozvar. Zrolujeme a roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.

Diskusia k receptu

farbuska
O túto roládu sa síce nebudem pokúšať, ale veľmi sa mi páči. Iste po recepte siahnu šikovnejšie cukrárky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia