Zeleninový švédsky koláč od svokry

danadam - fotkadanadam, 15. februára 2013
Zeleninový švédsky koláč od svokry
Foto: danadam

Tento recept som dostala od svokry zo Svedska. Je to idealne lahke, zeleninove jedlo ktore si mozme dopriat hlavne pocas postu alebo ak mame Zobraziť celý popisTento recept som dostala od svokry zo Svedska. Je to idealne lahke, zeleninove jedlo ktore si mozme dopriat hlavne pocas postu alebo ak mame chut na nieco lahke a svieze.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
50 g
100 g
100 g
 štipka
3 PL
Plnka:
3 ks
150 g
1 ks
1 ks
1 ks zeleninový, slepačí
200 ml
1 ČL
1 ČL
 podla potreby




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravime cesto tak ze zmiesame vsetky suroviny do jednej hmoty. Nanesieme a rovnomerne rozlozime iba na dno okruhlej sklenenej formy s priemerom 24cm. Ja som dnes pouzila 50g polohrubej a 100g cicerovej muky, mozte dat celozrnu, spaldovu..aku mate. Cesto som dala zapiect do truby na 15 minut pri teplote 200 stupnov.

  2. 2

    Medzitym si nastuhame vsetku zeleninu, ja som vsetko nastruhala za minutu v kuchynskom robote. Do hrnca dame olivovy olej, pol lyzicky soli, pridame zeleninu, ZELENINOVY bujon, vodu (presne 2dcl, inak sa to nevpije), rozmarin (mlety) a tymian a privedieme do varu za obcasneho miesania. Varime 10 minut.

  3. 3

    Ked mame cesto upecene, zalejeme ho zeleninovou zmesou a posypeme struhanym syrom. Pecieme pri 200 stupnoch dalsich 10 minut. Podavame s roznymi salatmi. Dobru chut!

Diskusia k receptu

pacik
Veľmi rada vyskúšam tento recept, ukladám si ho :-)
lenka591
Zaujímavý recept, teším sa, keď ho vyskúšam. Prosím Ťa, chystám sa kúpiť si robot, hlavne na strúhanie zeleniny, ale zatiaľ mám z toho len veľkú hlavu. Aký robot a aký nástavec máš na strúhanie zeleniny? Aký sa na to používa? Neviem si to predstaviť..:(
jamarlen
ach, zabudol som - ako spodné cesto sa dajú natlačiť jemné ovsenné vločky vypravované s maslom....
danadam
jamarlen dakujem za tip, tie ovsenne vlocky urcite vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia