Plnené šampiňóny v zemiakovo–hráškovej kaši
Mária Kaľamárová
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 18. mája 2010
šéfkuchárka hotela Academic vo Zvolene, 18. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
700 g |
|
80 g |
|
60 g |
|
10 g |
|
0,5 g |
|
3 ks |
|
50 g |
|
Zemiakovo hrášková kaša: | |
200 g |
|
20 g |
|
300 g |
|
40 g |
|
900 g |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Šampiňóny umyjeme, vyberieme nožičku, nakrájame cibuľku, šunku, a nožičky zo šampiňónov a opečieme na oleji a ochutíme. Zmes necháme vychladnúť, pridáme nastrúhaný syr, vajcia a naplníme do šampiňónov. Takto naplnené šampiňóny dáme do rúry piecť.
- 2
Kaša – Nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode, uvarené scedíme a rozšľaháme na kašu s pridaním mlieka a masla. Hrášok uvaríme, scedíme, prelisujeme cez husté sito alebo rozmixujeme, pridáme do kaše a spolu ešte prešľaháme, dochutíme soľou a limetkovou šťavou.
- 3
NÁŠ TIP: Na plnenie šampiňónov môžeme využiť rôzne plnky, napríklad z pomletého bravčového mäsa, ochutenú čiernym korením a cesnakom. Chutné sú však aj naplnené len syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu