
Slané syrové hviezdičky
Tieto hviezdičky robievam pravidelne každý rok na Silvestra, ale samozrejme si ich môžete upiecť hocikedy, keď budete mať chuť na slanú maškrtu....

Fantastické vianočné medovníčky
Tento recept na medovníčky používame už dlhé roky v predvianočnom období. Medovníčky sú mäkučké, chutné...

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Syrovo-smotanová nátierka
Tento recept mám veľmi rada. Robím si ho vždy pri televízií. A je to najrýchlejšia večera.

Zapečený baklažán
vo svojom okolí sa často stretávam s otázkou, čo sa dá ešte vymyslieť s baklažánom, ...

Ovesné sušenky
Stejně, jako každého, i mne často honí mlsná. Možná víc, než všechny ostatní....

Vegetariánska polievka na spôsob hovädzej
Pri okopávaní tekvice mi prišiel na rozum tento recept. Jadrovníky z tekvice netreba vyhodiť, dá sa z...

Vajcia v obväze
Rýchle a jednodcho:-D

Mrkva ako mäso
Mrkvu očistime, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mrkvu a krátko...

Cordon bleu z baklažánov
kúpila som až priveľmi výhodne plno baklažánov (3 kg), tak teraz vymýšľam, čo z nich....

Sépiové tagliatelle Frutti Di Mare
Kedze je čas na nič a na bicykel sa nedá íst, v lidli som kúpil sépiové čerstvé...

Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve
Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť...

Krémové risotto so zelenou špargľou a sušenou šunkou
Dokonalý súlad chutí. Lahodné a delikatesné. Čochvíľa je tu jar a na pultoch sa objaví chrumkavá zelená špargľa. Bolo by priam hriechom ju nevyužiť....

Plnené rožky
Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame, prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny, alebo cez noc...

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Rezy Margot
Tento recept som skúšala dnes prvýkrát, pretože som mala chuť na niečo čo som ešte neskúšala....
Quesadillas s čiernou fazuľou
Môj obľúbený fastfood... Ťahavý roztopený syr, samozrejme v kukuričných plackách, s čiernou fazuľou, ...

Hráškový krém so strateným vajcom a schwarzwaldskou šunkou
Vo vývare s bazalkou, petržlenovou vňaťou a vegetou uvaríme hrášok do mäkka a po miernom...

Bagetka s grilovaným baklažánom, sušenými paradajkami a kozím syrom
Túto bagetku si dávam v mojej obľúbenej kaviarni SHTOOR. Je to naozaj dokonalá kombinácia chutí a...

Jablkový koláč
Jabĺk je tohto roku neúrekom, tak experimentujem. Inšpirovala som sa "IRENAW", celkom sa mi...

Paprčkový perkelt
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt....

Slané bezlepkové žemle
Vôňa domáceho pečiva je jedným z dôvodov, prečo si u nás chlieb aj pečivo zvykneme piecť doma. Slané bezlepkové žemle pečené v ohňovzdorných nádobkách si budete pochvaľovať....

Plnená sekaná po česky
Mleté mäso zmiešame s vajcom, soľou, korením a žemľou namočenou v mlieku a rozložíme ho...

Vločkový nákyp s jablkami
Do vriaceho mlieka nasypeme ovsené vločky, mierne osolíme a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu...

Cookies s čokoládovými kúskami
Kto by nepoznal klasické americké cookies? Asi nikto. A tie najpopulárnejšie sú určite "Chocolate chip Cookies"....

Fajšmekroví utopenci
Recept som dostal internetom od svojich známych z Českej republiky. Dá sa urobiť podľa použitých surovín ako...

Kuriatko z Jaffa
Mňa priam fascinuje židovská kuchyňa, pripravila som opäť jeden z jej skvelých receptov a o tento...

Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...

Tarator s orechmi - Таратор с орехи
Určite každý vie čo je tarator, takto ho však robí ten môj - orginálny Bulhar priamo...