Plnené rožky
Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame, prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny, alebo cez noc...
Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...
Talianska vlajka v tvare srdca
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku....
Zavinuté knedlíky, zubáč na prírodno s horčicovou omáčkou
Zavinuté knedlíky sú jemne chrumkavá príloha zo zemiakov, pristanú k mäsu a/alebo zelenine, poslúžia aj...
Kyslá kapusta s údeným mäsom
Krkovičku nakrájame na kocky a opražíme ju na bravčovej masti vo väčšom hrnci...
Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback
Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už...
Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...
Cukinové rolky plnené syrom feta na paradajkách
Obľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa...
Čokoládový sen
V hrnci zmiešame 1 hrnček mlieka s hrnčekom cukru a s kakaom. Pridáme maslo povaríme a...
Medové stromčeky
... a aby toho nebolo málo, upiekla som aj dva stromčeky. Recept bol pri...
Paprikové rizoto
Nazvala som ho podľa seba, pretože podobne ho varia u nas v jedálni, ja som ho spravila...
Likér z jahôd a bazy
ide sezóna oboch -jahôd aj bazy / recept je z chorvátskej Coolinariky/, príprava je rýchla, len treba...
Plnené langoše
Takéto langoše pripravovala moja babka. Okrem takýchto kapustových, vždy naplnila pár kúskov aj domácim slivkovým lekvárom...
Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...
Krabia nátierka
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....
Raňajkový slaný koláč
Dnes som robila na želanie manželovi slaný koláč, ktorý mu robievala jeho mamička.
Shakshuka
Prípravou jednoduché, ale chuťou nesmierne komplexné a chutné jedlo podľa receptu od Simony Malkovej.
Platýz po francúzsky
Ryby mám ráda a tak vyzkouším všechno, na čem mi utkví oko a týká se...
Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN
V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu...
Knäckebröd
Oblubujem na ranajky, namiesto peciva. Vyborne s plesnovym syrom, alebo len tak s maslom a zeleninou,...
Jamieho hovädzie s vaječnou ryžou
Steaky si nakrajame na tenučke pasiky, najlepšie ked je mäsko ešte napoli zmrazene.
Kakaové cestoviny s orechami
Už pár krát som sa stretla v časopisoch, alebo na internete, tiež pri varení v Tv, že...
Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...
Plnená roláda z mletého mäsa
Vajíčka si uvaríme, olúpeme. K mletému mäsu pridáme 1 celé (neuvarené) vajíčko, korenie podľa...
Tokáň starej mamy
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...
Cranberry relish - Brusnicová príloha k mäsu
Keď sme prišli do USA, manželova kolegyňa Indka nás pozvala na večeru z príležitosti Thanksgiving day...
Perníkové cupcake s prekvapením
sú to vysoko návykové koláčiky plnené bielou čokoládou alebo ak má nietko radšej klasiku, tak bielu...
Špenátové taštičky s lososom
Výborný recept, ktorý som ochutnala na jednej návšteve a odvtedy je stálicou našej kuchyne.
Bravčové kolienko s mrkvou a hráškom
Tento recept som si vymyslela . V našej kuchyni sa veľa varí so zeleninou . Vydaril ...