Držkanda fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 2. decembra 2010
Držkanda (fotorecept)
Foto: elisticka

Držkovú polievku varím na prianie mojej rodiny i ked ja ju nejem:-))urobila som ju aj celiatickú aby mohla obedovať aj dcéra ....

8
porcií
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
1 ks, väčšia
80 ml
1 pl
1 KL
2 KL,drvená
5 ks, - strúčiky
1 PL
3  l, podľa potreby
2 PL
2 KL




Postup

  1. 1

    pripravíme si držky a ostatné suroviny + zahusťovadlo Farinu bezlepkovú alebo Gustin

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nakrájame na drobno cibuľu

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do hrnca nalejeme olej alebo ak máme domácu masť a pridáme cibuľu a osmažíme do zlatova

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    prisypeme papriku a zalejeme vodou

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme korenie,vegetu,soľ a kmín

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a na to držky ktoré sú už kúpené predvarené a zalejeme vodou podľa toho koľko chceme mať porcíí asi 3 litre vody

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nakoniec pretlačíme cesnak

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a pridáme majoránku az pri konci varenia aby nezhorkla, môžeme ju ešte rozmrviť v dlaniach pre lepšiu vônu

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ešte zahustíme vo vod rozmiešanou múkou alebo Gustinom

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    necháme prevrieť

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a môžeme podávať....dobrú chuť !!!

    Držkanda (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

dorisa
Eliška, toho mojho ti pošlem na stravu. Ešte tak zahustiť, že by lyžička v nej stála, tak, to by si určite zgustol. Pekný receptík.
danculka
Tak , toto môžeme,tiež robím trošku hustejšiu,momentálne by mi to vôbec nevadilo ha,ha,ha,...
evanaaa
Ja držkovicu varievam častejšie, môj muž si ju vyžaduje, ale aj keď sú držky predvarené, ja si ich aspoň vo dvoch vodách ešte povarím a až potom použijem. Ale robím ich podobne, len ich musí byť veľa v polievke. A výn imočne robím zápražku, je sa aj tri dni.
elisticka
@evanaaa aj ja predvrene z Kauflandu este 2x prevarim ale tieto boli ine vynikajuce co som uz raz mala tieto vobec netreba .....
bozulka
Moja zamilovaná,len môj manžel ju jedáva pretože ju mám rada ja,on by nemusel.Robím ju v podstate tak isto len ako sa tu písalo nahusto a hóódne pikant!!!
ampara
Tiež robím hustejšiu,ako povedal Lukáš Latinák: "Držková polievka má vyzerať,ako keby by v nej bol froté uterák!"
duschko
Aj ked su drzky predvarene, vzdy ich aspon v dvoch vodach musim povarit. Niekedy aj v troch. Mam rad hustejsiu a vzdy pridam nejaku tu cili papricku. K takej dobrej drzkovej uz dalsie jedlo ani nemusim.
elisticka
dakujem za komentariky ale u mna polievka musi byt polievka nie husta kasa mukova brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr a stiplave celiatici nemozu takze bez cili papricky musim robit a len same huste drzky to je podla mna drzkovy perkelt!!!!
tatranka
Milujem držkovú polievku.Hneď by som si ju dala.Ja do nej okrem varených zemiakov nastrúham aj jeden surový zemiak.Ten ju ohromne zahustí.Je to príjemná zmena v stravovaní.
coldbery
Tiež som sa naučila zahusťovať nastrúhaným zemiakom a zahusti výborne a je to zdravšie..:-)))... držkovu doma zbožňujeme...:-)))
michal1977
Držkovú by som mohol ráno, naobed a aj večer...takže si ju dnes aj spravím... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia