Prepelica na alibernete s grilovanými jablkami
Peter Onger
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011
šéfkuchár hotela Tilia v Pezinku, 13. marca 2011

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Prepelicu umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Vnútro prepelice vyplníme slaninou a vložíme do vymasteného pekáča a pečieme v rúre pri teplote 175 stupňov 35 – 45 minút.
- 2
Cukor necháme skaramelizovať a zalejeme vodou, červeným vínom a pridáme brusnice. Zmes krátko povaríme a zahustíme solamylom.
- 3
Jablko ošúpeme, zbavíme jadra, nakrájame na mesiačiky a opečieme na masle so škoricovým cukrom. Naservírujeme a ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu