Marocké jahňacie stehno s kuskusom

egreska - fotkaegreska, 16. februára 2014
Marocké jahňacie stehno s kuskusom
Foto: egreska

Suroviny

3 ks
1 ks
1 ks
2 dcl
Pečená zelenina:
1 šálka
1 šálka




Postup

  1. 1

    Mäso dobre nasolíme,okoreníme ,potrieme cesnakom,paprikou a rascou.Dáme na noc do chladničky odležať.Na druhý deň vložíme do pekáča ,zalejeme paradajkami z konzervy,pridáme slivky,škoricu,nakrájanú červenú cibulu a vodu.Zakryjeme a pečieme na 180 st asi 3 hodinky.

    Marocké jahňacie stehno s kuskusom - obrázok 1
  2. 2

    Kus kus nasypeme do plytkej nádoby,zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme na pár minút.Prekypríme vidličkou.

  3. 3

    Zeleninu na pečenie nakrájame na približne rovnaké kúsky,osolíme,okoreníme ,môžete pridat nejaké bylinky,zakvapneme olejom,dobre premiešame a upečieme .Upečenú zeleninu môžete nastrúhat alebo nakrájat a premiešat s kuskusom ,alebo podávať vedľa.

Diskusia k receptu

alex37
jahňacina je u nás pravidelne, ale začíname až na jar ale určite skúsim aj tvoju variáciu :-), *****, KK
sjuz
vyzerá a isto aj chutí neodolateľne:)!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia