Krevetové rizoto
Krevetové rizoto

Krevetové rizoto v parmezánovom košíčku

Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 1. júna 2017
Krevetové rizoto v parmezánovom košíčku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
50 g
200 g
150 g
150 g
1 ks
8 ks
200 ml
100 ml
1/2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Kráľovské krevety nakrájame pozdĺžne, ale neprekrojíme ich úplne. Cibuľu speníme na masle, pridáme ryžu, krátko opražíme, zalejeme bielym vínom, kuracím vývarom a dusíme do polomäkka asi 12 minút.

  2. 2

    Na druhej časti masla opražíme krevety, kým nie sú červené, pridáme cherry paradajky, citrónovú šťavu, cviklové listy, baby špenát a udusenú ryžu. Premiešame, dochutíme soľou, korením a zjemníme smotanou. Podávame so strúhaným parmezánom v parmezánových košíčkoch. Na dozdobenie použijeme kôpor.

  3. 3

    Na papier na pečenie nasypeme strúhaný parmezán 4 x 30 g a vytvoríme kruhy, ktoré zapekáme v rúre pri 200 °C asi päť minút. Parmezán vyberieme, kým je teplý, tvarujeme košíčky tak, aby nepopraskal.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia