Krevetové rizoto v parmezánovom košíčku
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 1. júna 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
480 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
8 ks |
|
|
|
200 ml |
|
100 ml |
|
1/2 ks |
|
200 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kráľovské krevety nakrájame pozdĺžne, ale neprekrojíme ich úplne. Cibuľu speníme na masle, pridáme ryžu, krátko opražíme, zalejeme bielym vínom, kuracím vývarom a dusíme do polomäkka asi 12 minút.
- 2
Na druhej časti masla opražíme krevety, kým nie sú červené, pridáme cherry paradajky, citrónovú šťavu, cviklové listy, baby špenát a udusenú ryžu. Premiešame, dochutíme soľou, korením a zjemníme smotanou. Podávame so strúhaným parmezánom v parmezánových košíčkoch. Na dozdobenie použijeme kôpor.
- 3
Na papier na pečenie nasypeme strúhaný parmezán 4 x 30 g a vytvoríme kruhy, ktoré zapekáme v rúre pri 200 °C asi päť minút. Parmezán vyberieme, kým je teplý, tvarujeme košíčky tak, aby nepopraskal.
Tiež rizoto:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu