Krevetové rizoto v parmezánovom košíčku
Pavol Šebest
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 1. júna 2017
šéfkuchár reštaurácie Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch, 1. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kráľovské krevety nakrájame pozdĺžne, ale neprekrojíme ich úplne. Cibuľu speníme na masle, pridáme ryžu, krátko opražíme, zalejeme bielym vínom, kuracím vývarom a dusíme do polomäkka asi 12 minút.
- 2
Na druhej časti masla opražíme krevety, kým nie sú červené, pridáme cherry paradajky, citrónovú šťavu, cviklové listy, baby špenát a udusenú ryžu. Premiešame, dochutíme soľou, korením a zjemníme smotanou. Podávame so strúhaným parmezánom v parmezánových košíčkoch. Na dozdobenie použijeme kôpor.
- 3
Na papier na pečenie nasypeme strúhaný parmezán 4 x 30 g a vytvoríme kruhy, ktoré zapekáme v rúre pri 200 °C asi päť minút. Parmezán vyberieme, kým je teplý, tvarujeme košíčky tak, aby nepopraskal.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu