Foto: rajcinka
Recept sme vyskúšali nespočetne veľa krát. Mám ho od mojej priateľky a je výborný.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Rozmrvíme kvasnice, zalejeme mliekom, pridáme 2 PL curku, 1PL múky a necháme 10 minút postáť. Preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, olej, rum a kyslú smotanu. Vmiešame kvasnice s mliekom a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme štvorce, ktoré pri rohoch nakrojíme aby sa dali prekladat. Dostredu dáme plnku a jednotlivé rohy pospájame na strede. Pečieme cca 15 minút pri 180°C. Hotové posypeme práškovým cukrom.
- 2
Plnka: Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a postrúhame na hrubšom strúhadle. Na slabom ohni podusíme s maslom, citrónovou šťavou a cukrom asi 3 minúty. Necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu