Škoricovo-jablkové kreácie

rajcinka - bez fotkyrajcinka, 13. decembra 2009
Škoricovo-jablkové kreácie
Foto: rajcinka

Recept sme vyskúšali nespočetne veľa krát. Mám ho od mojej priateľky a je výborný.

20
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 dcl
2 ks
1 kocka
2  PL
1 PL
1/2 PL
1 1/2 KL
2
1 PL
2 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Cesto: Rozmrvíme kvasnice, zalejeme mliekom, pridáme 2 PL curku, 1PL múky a necháme 10 minút postáť. Preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, olej, rum a kyslú smotanu. Vmiešame kvasnice s mliekom a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme štvorce, ktoré pri rohoch nakrojíme aby sa dali prekladat. Dostredu dáme plnku a jednotlivé rohy pospájame na strede. Pečieme cca 15 minút pri 180°C. Hotové posypeme práškovým cukrom.

  2. 2

    Plnka: Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a postrúhame na hrubšom strúhadle. Na slabom ohni podusíme s maslom, citrónovou šťavou a cukrom asi 3 minúty. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

pivonka
Prekrásne. To by sa mi nepodarilo tak pravidelne nakrájať. Máš na to dajakú fintu?
jannos
2 PL mlieka sa mi zdá málo, cukor sa do cesta nedáva? a kde je tá škorica?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia