Bruschetta s dubákmi fotorecept

pusta - fotkapusta, 28. júna 2014
Bruschetta s dubákmi (fotorecept)
Foto: pusta

Bruschetta je opečený alebo grilovaný chlieb známy v Taliansku,pripravuje sa najčastejšie s paradajkami, cesnakom,syrom a bazalkou,ale aj s bravčovým mäsom a rôznymi inými surovinami. Vznikla v 15.storočí v strednom Taliansku ako nápad na zužitkovanie staršieho chleba. Dnes sa podáva na raňajky, ako pohostenie a najčastejšie ako predjedlo. V toskánsku sa nazýva Fettunta,v regióne Ambruzza zase Ventricina, v reštauráciách vám pred vašimi očami nastrúhajú na ňu čerstvé hoblinky parmezánu.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 krajcov
1 hrsť
podľa chuti
1 ks
2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
2 - 3 PL
podľa chutti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dubáky som namočila do teplej vody asi na 30 minút.

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji som orestovala pokrájanú cibuľu,...

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené,osolila som, dusila som ich do mäkka, ...

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...ked sa odparila všetka tekutina, ešte som ich chvíľu orestovala,...

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..pridala som prelisovaný cesnak, krátko som ho orestovala, len kým sa pekne rozvoňal - asi 1 minútu....

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a na záver som dubáky okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzičasom som pokrájala včerajšiu ciabattu na krajce, uložila na plech vystlaný teflónovou fóliou,...

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...pokvapkala som ich olejom...

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a opiekla v trúbe bez otáčania na 180 stupňoch ventilátor pekne do chrumkava asi 20 minút u mňa.

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na horúce bruschetty som naniesla horúce dubáky, ozdobila som petržlenovou vňaťou, vy môžete dať lístky čerstvej bazalky, čerstvé parmezánové hoblinky si už dal každý sám podľa vlastnej chuti. Podávala som s horúcim čajom s citrónom, mali sme chrumkavé a úžasne chutné voňavé raňajky.

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    záber zblízka. Bruschetta sa podáva v talianskych reštauráciách priami už pred objednávkou hlavného jedla, prinesú vám ju horúcu hned, len čo si sadnete za stôl bez pýtania a parmezán hobľujú na bruschettu priamo pred vami, koľko si sami určíte. Najčastejšie sa podáva s paradajkami, syrom, cesnakom a bazalkou, ale sú známe aj iné obloženia ako napr. z húb, bravčového mäsa,či inými prísadami, môžu byť grilované alebo opekané, sú nielen obľúbeným predjedlom, ale aj častými chutnými raňajkami a skvelým pohostením pre návštevy.

    Bruschetta s dubákmi (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Su krasne, hned by som si dala. Ja pridavam vzdy aj cerstvy rozmarin, sedi velmi s hubami. Pekny zaciatok dna.
1x mijaita
@frezia , verím, že by si si dala :-) ja niekedy pridám ešte tymián, inokedy rozmarín - teraz som nemala čerstvý. áno, sedí s hubami :-)
dakujem za pochvalu.
aj ja tebe prajem Pekný celý deň :-)
Velmi,velmi pekné.Tiez by som si hned dala a riskla by som aj zuby,nie velmi sa kamarátia s chrumkavým pecivom.Dubáciky nádherne rozvoniavajú az sem.S cerstým tymiánom.Paráda.A velmi pekný výklad k bruschettám.