Panettone

micho - fotkamicho, 30. septembra 2012
Panettone
Foto: micho

zdroj F.O.O.D. a Ja

120 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
100 g
250 ml vlažné
30 g
1+2 ks +žltok
100 g
80 g
40 g
40 g
štipka
 na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme hladké cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Formu na pečenie alebo nové kvetináče vymažeme maslom, vykysnuté cesto rozdelíme na 3 - 4 časti, tak aby keď ho vložíme do formy bolo do 2/3, trochu premiesime, vložíme do vymastenej formy (kvetináča) a necháme vykysnúť a upečieme.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@vanilka111 kvetináče sú vysoké 13 cm, ja som piekol z polovičnej dávky, z tej mi vyšli 2 kusy. V postupe je napísané že cesto rozdelíš na 3 - 4 časti, v prípade že robíš celú dávku.
no tak som to dnes skúsila,ale nevyšlo to podla mojich predstáv :-(
všetko šlo pekne podla plánu,cesto pekne kyslo,po vykysnutí som ho premiesila,dala do kvetináča do 2/3 nechala som to na pokoji,zatial som šla trochu prevetrať motorku,nech celkom ešte nespí a keď som sa za hodinku vrátila,cesto bolo krásne až nad formu,okrúhle,tak som to šupla do rúry najprv na 200 a po 10 min na 160 prikryté papierom. všetko vyzeralo ako malo byť až prišlo na vyklopenie- nechcela ísť von a nakoniec sa odtrhla vrchná časť a pod ňou kráter hlboký do pol formy :-(,a napriek vymasteniu bola dnu aj prilepená. nabudúce dám pečiaci papier aj dookola nielen na dno. ale prečo tam bola tá diera?? ale chuťovo výborná,vššak samé dobré veci-orechy,hrozienka v čokoláde,mandle,brusnice.. zjeme :-D

Pridaj komentár k receptu: