Foto: micho
zdroj F.O.O.D. a Ja
120 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
250 ml vlažné |
|
30 g |
|
1+2 ks +žltok |
|
100 g |
|
80 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
štipka |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme hladké cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Formu na pečenie alebo nové kvetináče vymažeme maslom, vykysnuté cesto rozdelíme na 3 - 4 časti, tak aby keď ho vložíme do formy bolo do 2/3, trochu premiesime, vložíme do vymastenej formy (kvetináča) a necháme vykysnúť a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/chlieb-z-kvetinaca-fotorecept/2...
všetko šlo pekne podla plánu,cesto pekne kyslo,po vykysnutí som ho premiesila,dala do kvetináča do 2/3 nechala som to na pokoji,zatial som šla trochu prevetrať motorku,nech celkom ešte nespí a keď som sa za hodinku vrátila,cesto bolo krásne až nad formu,okrúhle,tak som to šupla do rúry najprv na 200 a po 10 min na 160 prikryté papierom. všetko vyzeralo ako malo byť až prišlo na vyklopenie- nechcela ísť von a nakoniec sa odtrhla vrchná časť a pod ňou kráter hlboký do pol formy :-(,a napriek vymasteniu bola dnu aj prilepená. nabudúce dám pečiaci papier aj dookola nielen na dno. ale prečo tam bola tá diera?? ale chuťovo výborná,vššak samé dobré veci-orechy,hrozienka v čokoláde,mandle,brusnice.. zjeme :-D