Foto: sjuz
Máme radi mäsové guľky, dajú sa servírovať na rôzne spôsoby. Tentokrát som ich pripravila na studeno.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Mleté mäso zmiešame s korením, pretlačeným cesnakom, soĺou, a pridáme po jednej PL celerovej aj petržlenovej vňate. Premiesime a rukami tvarujeme malé guľky. Uložíme na jemne vymastený plech, a dáme piecť na 190 st.C cca 20 min - do zlata. Počas pečenia jedenkrát guľky poprehadzujeme, aby sa opiekli rovnomerne.
- 2
Kyslú smotanu zmiešame s olivovým olejom, pokrájanou mladou cibuľkou - dáme aj zelenú vňať - a petržlenovou a celerovou vňaťou. Pridáme šťavu z jedného citróna, a štipku soli. Premiešame a dáme chladiť.
- 3
Upečené guľky necháme vychladnúť. Servírujeme prerezané na polovicu na potrhanom šaláte, s plátkami mozarelly, polovičkami rajčín a bazalkou. Na koniec môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom. Kto chce, môže zajedať chlebíkom, príp. pečivom či ciabattou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vdaka za recept !