Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 7. marca 2016
Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na prípravu a zvládne ich aj začiatočník.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (asi 1,5 kg)
1 PL
6 stopiek
8 ks
50 g
80 g
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Rybu umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ju potrieme soľou a čiernym korením. Zeler očistíme, umyjeme a pokrájame na kúsky.

  2. 2

    Rajčiny očistíme, umyjeme, rozpolíme a pokrájame na tenké dieliky. Bylinky (30 g) zmiešame so zelerom a s rajčinami. Zmesou naplníme pstruha, otvor uzatvoríme špáradlom.

  3. 3

    Alobal potrieme štvrtinou grilovacieho masla, položíme rybu a pokvapkáme ju whisky. Zvyšné maslo dáme vo vločkách navrch ryby a posypeme zvyšnými bylinkami.

  4. 4

    Okraje alobalu na krátkej strane preložíme dovnútra, po dlhšej strane ich preložíme cez seba. Rybu vložíme na strednú priečku do rúry a pečieme asi 20 minút. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: