Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 7. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na prípravu a zvládne ich aj začiatočník.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Rybu umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Potom ju potrieme soľou a čiernym korením. Zeler očistíme, umyjeme a pokrájame na kúsky.
- 2
Rajčiny očistíme, umyjeme, rozpolíme a pokrájame na tenké dieliky. Bylinky (30 g) zmiešame so zelerom a s rajčinami. Zmesou naplníme pstruha, otvor uzatvoríme špáradlom.
- 3
Alobal potrieme štvrtinou grilovacieho masla, položíme rybu a pokvapkáme ju whisky. Zvyšné maslo dáme vo vločkách navrch ryby a posypeme zvyšnými bylinkami.
- 4
Okraje alobalu na krátkej strane preložíme dovnútra, po dlhšej strane ich preložíme cez seba. Rybu vložíme na strednú priečku do rúry a pečieme asi 20 minút. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu