Tvarohová žemlovka trochu inak

babi - fotkababi, 2. júla 2010

tento recept som si vymyslela sama, lebo tie prekladané žemlovky mi moc nechutili.

30 minút
príprava
40-50 minút
na 180  °C

Suroviny

5 -6
1  hrnček
4  ks
4-5  kopcovitých PL
250  g
1 ks
3-4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky nakrájam na kocky a zalejem zohriatou smotanou. Môžeš použiť aj mlieko, ale ja dávam smotanu, lebo potom tam už nemusí prísť žiadne maslo.

  2. 2

    Žľtka vymiešam s cukrom a van. cukrom do peny. pridám tvaroh namočené hrozienka v rume a nahrubo postrúhané jablká a premiešam.Potom pridám namočené rožky.

  3. 3

    Pridám bielka vyšlahané s štipkou soli a spojím s pripravenou masou. Vložím do vymastenej a kokosom vysypanej tortovej formy a upečiem.

  4. 4

    Pred koncom zakryjem alobalom, aby sa prepiekolo, ale zhora nezhorelo

Diskusia k receptu

babi
najaký škriatok mi tam pridal "šalát z mladých zemiakov a čerstvého reniklu " samozrejme že to je blbosť, takže platí len 5-6 rožkov
evanaaa
Kedˇže som pred chvílou komentovala žemlovku od sjuz z vianočkymôžem povedať, že aj tento spôsob som už vyskúšala ( vymiešať žľtka s cukrom a sneh, aj som to nedávno spomínala, je to akoby boli tie rožky v piškóte.
evusik
zaujímavé, škoda že nemáš fotku ale predstavujem si to, že to vyzerá ako nejaký koláč, alebo niečo ako plnka ale sladká :-) toto určite vyskúšam
ela77
Kedysi som robila tiež takto žemlovku, ale raz sa mi nechcelo alebo som mala málo času, tak som to skúsila inak. Namiesto krájania rožkov( čo nerada robím) som použila krájaný sendvič. Poukladám na pekáč plochu a zalejem masou: tvaroh, mlieko, smotana kyslá, alebo smotanový jogurt, cukor, zlatý klas (ten dávam na zahustenie, je to potom také trocha pudingové a drží to pokope. ten zlatý klas dávam aj na zahustenie iných vecí, plniek a pod. kde som predtým dávala vajíčka), znova vrstvu sendviču a zase zalejem kašou z vyššie urobených surovín. Znova prikryjem sendvičom a buď tú poslednú vrstvu sendviču potriem rozpusteným maslom (chytí to fajnu chrimkavú a krehkú kôrku), alebo naň navrstvím strúhané zavárané jablká. Dám zapiecť do rúry. Pri tomto spôsobe mi vlastne odpadá zalievanie pečiva, či už mliekom, alebo smotanou. Zdá sa mi to také jednoduchšie. Časom som vlastne získala akýsi odhad na tú masu z tvarohu. A ten sendvič sa mi aj chuťovo aj na omak zdá byť lepší ako rohlíky. Viem že niekto robí dokonca aj z vianočky.
marienka44
Nerozumiem receptu. Kde sa podeli rozky? Tymi sa vystiela nadoba zapekacia alebo su sucastou tvaroh. masy? Prosim odpoved, budem to robit, mam suroviny-tvaroh, vajcia a maslovy krajany toustovy nemecky chlieb. Dakujem.
bababa
chcem sa opytat ci ta bielkova pena ide do tvarohu alebo do zmesu rozkov. Vdaka
babi
ahoj marienka aj bababa, mrzí ma že som zabudla napísať čo s tými rožkami. Ano treba ich dať do tvarohovej masy a nakoniec pridať sneh. Omlúvam sa, nejak mi to ušlo.
tinca
@babi ten fenikel ľahko odstrániš,choď do moja varecha,moje recepty, choď na tento recept a vpravo pri ňom máš upraviť, daj si upraviť, choď do príslušného riadku, vymaž nežiadúci text, prejdi celým receptom a na konci klikni na uložiť.A bude to opravené!
babi
ďakujem za radu,už som to opravila

Zaujímavé video z archívu TV Varecha