Bielkový suchár pre moletných

harnovaeva1948 - fotkaharnovaeva1948, 10. decembra 2009

Bielkový suchár pre moletných i tých čo si strážia svoj cholesterol

Suroviny

6 -7  ks
5 lyžíc
160 g
60 g
80 g
80 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku. (Môže byť aj miešaná hrubá, celozrná, špaldová múka a vločky) Ďalej dáme rastlinný olej, najlepšie repkový alebo slnečnicový. Komu nevadí vôňa olivového oleja, môže sa rozhodnúť preň. Pridáme orechy, citrónovú kôru a zľahka premiešame. (Namiesto nasekaných orechov môžme dať slnečnicové a tekvičné semiačká).Zmes dáme na papier, ktorý sme si vopred pripravili na plech. V teplej rúre pomaly upečieme. Ešte horúce pokrájame a necháme vychladnúť. Pekne poukladané tyčinky nám dlho budú chutiť počas voanočných sviatkov bez toho, aby sme pribrali, prípadne zvýšili hladinu celkového i LDL cholesterolu.

  2. 2

    Špaldová a celozrná múka, vločky majú predovšetkým nízky glykemický index. To slovami Bukovského znamená: Dlhší pocit sýtosti, lepšia kontrola hmotnosti, úprava cholesterolu a cukru v krvi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia