Bielkový suchár pre moletných i tých čo si strážia svoj cholesterol
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku. (Môže byť aj miešaná hrubá, celozrná, špaldová múka a vločky) Ďalej dáme rastlinný olej, najlepšie repkový alebo slnečnicový. Komu nevadí vôňa olivového oleja, môže sa rozhodnúť preň. Pridáme orechy, citrónovú kôru a zľahka premiešame. (Namiesto nasekaných orechov môžme dať slnečnicové a tekvičné semiačká).Zmes dáme na papier, ktorý sme si vopred pripravili na plech. V teplej rúre pomaly upečieme. Ešte horúce pokrájame a necháme vychladnúť. Pekne poukladané tyčinky nám dlho budú chutiť počas voanočných sviatkov bez toho, aby sme pribrali, prípadne zvýšili hladinu celkového i LDL cholesterolu.
- 2
Špaldová a celozrná múka, vločky majú predovšetkým nízky glykemický index. To slovami Bukovského znamená: Dlhší pocit sýtosti, lepšia kontrola hmotnosti, úprava cholesterolu a cukru v krvi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu