Foto: navardaco
50
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
6 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude dostatočne spojená. Potom pridáme tekutý med, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Pridáme múku (len 420 g) a dôkladne zapracujeme. Takto pripravené cesto dáme na noc do chladu.
- 2
Na druhý deň nasypeme zvyšok múky na dosku, do nej vyklopíme cesto z misy a dôkladne zapracujeme múku. Cesto vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrajujeme.
- 3
Perníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 6 minút pri 200 stupňoch.
- 4
Upečené perníky spájame po dvoch džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Tiež perníky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu