Perníky plnené džemom

navardaco - fotkanavardaco, 20. decembra 2021
Perníky plnené džemom
Foto: navardaco
50
porcií
90 minút
príprava
6 minút
na 200 °C

Suroviny

650 g
400 g
1 PL
1 PL
140 g
4 ks
1 PL
Poleva:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude dostatočne spojená. Potom pridáme tekutý med, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Pridáme múku (len 420 g) a dôkladne zapracujeme. Takto pripravené cesto dáme na noc do chladu.

  2. 2

    Na druhý deň nasypeme zvyšok múky na dosku, do nej vyklopíme cesto z misy a dôkladne zapracujeme múku. Cesto vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrajujeme.

    Perníky plnené džemom - obrázok 2
  3. 3

    Perníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 6 minút pri 200 stupňoch.

  4. 4

    Upečené perníky spájame po dvoch džemom a polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha