Foto: majka5551
Sezóne chováme jahnence väčšinou baránkov a tento recept robím vždy keď majú potom a mäsko sa už iba tzv. rozrába. Každý prítomný sa napapá Zobraziť celý popisSezóne chováme jahnence väčšinou baránkov a tento recept robím vždy keď majú potom a mäsko sa už iba tzv. rozrába. Každý prítomný sa napapá a pokračuje sa s plným bruškom...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žľazy si očistíme od krvavých nití a poriadne umyjeme pod tečúcou vodou.
-
2
Nakrájame na kocky asi 1x1 cm a dáme do cedníka a znova prepláchneme a necháme odkvapkať.
-
3
Speníme si cibuľu na masti,
-
4
cibuľu osolíme, okoreníme a pridáme žľazy. Po chvíľke žľazy pustia šťavu
-
5
ktorú potrebujeme vydusiť... cca 15 min
-
6
Keď šťavu zredukujeme stíšime sporák na minimum pridáme slepačie vajcia ktoré sme si vopred rozbili a jemne osolili.
-
7
Snažíme sa robiť na miernom stupni aby sa vajcia nevysušili a dali sa natierať tesne pred ukončením pridáme trocha čerstvého majoránu . Prajem dobrú chuť
Diskusia k receptu