6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| 1 pohár /0,7 l/, bez kôstky |
|
| 3 PL,/hrozienka |
|
| 500 g |
|
| 3 ks |
|
| 1-2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 KL |
|
| 2 PL |
|
| 100 ml |
|
| štipka |
|
|
|
|
| /mleté mandle |
|
Postup
-
1
Višňový kompót scedíme a do šťavy namočíme brusnice/hrozienka.
-
2
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
-
3
Žĺtky, tvaroh, cukor a vanilku spolu vyšľaháme
-
4
a pridáme krupicu a v mlieku rozmiešaný škrob.
-
5
Premiešame a pridáme scedené brusnice/hrozienka a višne.
-
6
Zapekaciu nádobu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou alebo najemno mletými mandľami.
-
7
Do misy rovnomerne vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
8
Na vrchu nákypu má byť zlatistá kôra.









Diskusia k receptu