Tekvicový bulgur pilav
Tekvicový bulgur pilav

Tekvicový bulgur pilav fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 3. októbra 2018
Tekvicový bulgur pilav (fotorecept)
Foto: cesminaz

Výborná, jednoduchá a rýchla príloha :-)

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dl
cca 0,5 kg biela očistená
1 ks
1 ks
4-5 ks
50 g (82 %)
podľa potreby
1 kopcovitejšia PL
1-2 KL
podľa chuti
1 KL
podľa potreby
6 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Použila som z jednej strednej tekvice polovicu, to je cca 1 kg neočistenej. Tekvicu pokrájame na malé kocky, taktieť aj cibuľu, papriku a paradajky. Bulgur som použila celozrnný, ale kľudne použite aj hrubo drvený. Ďalej Isot, paprikovú pastu, alebo doma robenú kapiovú pastu. Maslo, korenie a mätu.

    Tekvicový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice dáme trocha oleja a maslo. Pridáme papriku s spolu s cibuľou, trocha osolíme a necháme zosklovatieť. Potom pridáme tekvicu, trocha osolíme a chvíľku zakryté podusíme. Len aby zmenšila objem.

    Tekvicový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne pridáme bulgur, paprikovú pastu a necháme chvíľku spolu poškvrčať. Potom zalejeme 6 dl vody, pridáme paradajky, soľ, čierne korenie, isot a mätu. Dobre premiešame, zakryjeme a necháme na strednom ohni cca 10-15 minút vrieť/variť. Miešať sa nesmie, vždy len pomykáme panvicou, aby sa jej obsah popohýnal :-) Treba občas kuknúť a keď už bulgur vsiakol do seba 3/4 tekutiny/vody (to je za tých cca 10-15min) tak zakryjeme späť a panvicu odstavíme bokom. Necháme takto postáť cca 15-20 minút, aby bulgur vsiakol do seba ešte zvyšnú tekutinu :-)

    Tekvicový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A môže sa podávať :-) Prílohu si už zvolí každý podla chuti.

    Tekvicový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    My sme mali k tomu ako prílohu jahňacie stehno na oregane :-)

    Tekvicový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Tekvicový bulgur pilav (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Dnes som toto jedlo uvarila na obed. Trochu som ho prispôsobila mojim chuťovým bunkám a danostiam v špajzi, ale celkový dojem skvelý. Ďakujem za recept na výborné jedlo.
@Klukodvody som rada,ze sa ti páči aj táto verzia.Viem,ze manželka je "bulgurová" :-)) Pozdravujem oboch. @Manya :-)) super,to som rada.Bulgur (pilav) je fakt to najjednoduchšie a najrychlejšie jedlo čo poznám a ktoré aj zasýti :-) Je super k tomu cesnakový jogurt. @Dvorka jéj super :-) potesila si ma.Jasné,ze si moze dat kazdý aj prisady podla vlastnej chuti.To je na tomto jedle/bulgure to najlepšie,ze sa dá obmienat a kombinovať :-) Som rada,ze chutilo a vdaka za odozvu.Pekny den vsetkým.

Pridaj komentár k receptu: