Tekvicový bulgur pilav fotorecept
Foto: cesminaz
Výborná, jednoduchá a rýchla príloha :-)
tepelná úprava
Suroviny
3 dl |
|
cca 0,5 kg biela očistená |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4-5 ks |
|
50 g (82 %) |
|
podľa potreby |
|
1 kopcovitejšia PL |
|
1-2 KL |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
podľa potreby |
|
6 dl |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Použila som z jednej strednej tekvice polovicu, to je cca 1 kg neočistenej. Tekvicu pokrájame na malé kocky, taktieť aj cibuľu, papriku a paradajky. Bulgur som použila celozrnný, ale kľudne použite aj hrubo drvený. Ďalej Isot, paprikovú pastu, alebo doma robenú kapiovú pastu. Maslo, korenie a mätu.
-
2
Do panvice dáme trocha oleja a maslo. Pridáme papriku s spolu s cibuľou, trocha osolíme a necháme zosklovatieť. Potom pridáme tekvicu, trocha osolíme a chvíľku zakryté podusíme. Len aby zmenšila objem.
-
3
Následne pridáme bulgur, paprikovú pastu a necháme chvíľku spolu poškvrčať. Potom zalejeme 6 dl vody, pridáme paradajky, soľ, čierne korenie, isot a mätu. Dobre premiešame, zakryjeme a necháme na strednom ohni cca 10-15 minút vrieť/variť. Miešať sa nesmie, vždy len pomykáme panvicou, aby sa jej obsah popohýnal :-) Treba občas kuknúť a keď už bulgur vsiakol do seba 3/4 tekutiny/vody (to je za tých cca 10-15min) tak zakryjeme späť a panvicu odstavíme bokom. Necháme takto postáť cca 15-20 minút, aby bulgur vsiakol do seba ešte zvyšnú tekutinu :-)
-
4
A môže sa podávať :-) Prílohu si už zvolí každý podla chuti.
-
5
My sme mali k tomu ako prílohu jahňacie stehno na oregane :-)
-
6
Dobrú chuť.
Pouzivam velmi rada, vynikajici chut, malo stiplave chili. Chodim pro nej do jedne arabske prodejny v Pze nebo se ruzne da objednat. Hledej! :-)
Je to sušená čierna paprika :-) Neviem kde bývas,ale urcite ju dostat kúpit vsade v kazdom tureckom obchode.Alebo ako radí @Mijaita aj na nete :-)