
Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...

Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...

Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...

Syrová roláda s olivou
Táto roláda sa u nás pripravuje na rôzne rodinné stretnutia. Oslavy narodenín, rodinné posedenie so...

Tika Masala
Na panvici rozpáliť olivový olej. Pridať na prúžky nakrájanú cibuľu, zázvor, chilli papricky, ...

Nepárna tvarohová papuča
Dnes som mala deň, , svätého ležejka, , nechcelo sa mi nič, ale chýbal dezert, tak...

Prirodné rezne s pečiarkami
Pridávam ďalšie recepty nielen pre hubárov a tých čo majú radi huby.

Pestrofarebné veľkonočné medovníčky
Sladké maľované vajíčka, zajačiky, motýle budú krásnou ozdobou vášho sviatočného stola.

Špargľa s kokosovým mliekom
Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte...

Jarná polievka
Pôvodne som ju chcel nazvať inak, pretože na základe pozorovaní z posledných rokov je zrejmé, ...

Sičené hríby
Sušené hríby namočíme v teplej vode alebo vývare, kým nezmäknú. Potom ich posekáme mixérom nadrobno....

Pražský salát II podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...

Domáci šípkový lekvár podľa redaktorky Jarky
Je to piplačka, ale chuť lekváru je vraj taká úžasná, že sa naša kolegyňa Jarka...

Indická vaječná omeleta
Žĺtka rozšľaháme s cibuľovou šťavou. (Tú získame pretlačením cibule lisom na cesnak. ) Pridáme nasekanú papričku...

Baklažánoví ježkovia
Nápad je z knihy Recepty na fajn časy od MUDr. Bukovského, ja som však použila...

Pečená cukina s fazuľou
Cukinu takto nakrájame na kolieska, ošúpeme a vyberieme aj dužinu s jadrami a posolíme

Indonézska marináda
... tento recept mám od svojho svokra z Indonezsie , u nás sa často marináduje,...

Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa...

Levanduľové crème brûlée
Francúzska kuchyňa ovplyvnila v postoji k vareniu státisíce kuchárov – aj mňa. Vážime si ju preto,...

Loukoumades
Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty....

Bochníčky s restovanými paradajkami a cesnakom
Vonku jeseň, doma zásoby múky ako v mlyne a báječná nová kniha s príznačným názvom: Dough...

Jahodové pohladenie
Keď pripravim tento mučnik tak vždy sa mi z neho neujde . Je to naozaj pohladenie, ktore...

Pikantná cesnakovo-papriková pasta - čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Natrieť ju môžete aj na šunku, slaninu, ale aj rôzne varené alebo pečené mäso....

Jahodovo-tvarohový dezert zo slaných praclíkov
Tento dezert je chuťovo tak úžasný, že som sa rozhodla pridať ho sem, aj keď...

Farfalle s hráškom, prosciutttom a šampiňónmi
Toto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce. Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka......

Jesenné krúpové rizoto
Krúpy uvaríme v zeleninovom vývare. Varíme, kým sa všetka voda neodparí.

Paštičky z lístkového cesta
Paštičky z lístkového cesta sú obľúbené v studenej kuchyni. Je to malé dekoratívne pečivo, ktoré...