Patatas bravas
Velmi jednoduchý, španělský a také latinoamerický recept na chutné, více či méně pikantní brambůrky...
Koľajnice Vianočného expresu
Toto je super recept na inú formu prezentácie lineckého cesta. Koláčiky som videla v Rakúsku, ...
Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread)
Jednoducho pochúťka. Ako príloha k iným arabským jedlám, alebo len tak samotný, k polievke…...
Ovsené (vločkové) bagetky
K týmto bagetkám ma priviedla moja zábudlivosť :-)....... zabudla som v sobotu kúpiť pečivo......
Minišišky z tvarohového cesta
Na fašiangy ako stvorené... tento recept ma zaujal pre rýchlosť prípravy a veľmi prekvapil chuťou a...
Balkánska kapusta
Recept mám z časopisu Život z roku 1995 , vyskúšaný , podľa mojej rodiny dobrý. Vhodný...
Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...
Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou
Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...
Vajíčka plnené tuniakom
Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich prekrojíme na polovice. Žĺtky z...
Sladké mešce s ovocím
Keď potrebujem mať rýchlo niečo sladké, ako občerstvenie pre nečakanú návštevu, zvyknem robiť tieto mešce. Po...
Božie milosti - fánky
Je to typický fašiangový recept, ale môže sa robiť hocikedy v priebehu roka.
Paradajkový šalát so syrom burrata
Burrata je taliansky syr z kravského mlieka, ktorý vyzerá ako mozzarella, má však vnútro zo smotany....
Cuketové špagety carbonara
Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní...
Piškótové sendviče s jahodami a sladkým bielkovým snehom
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
Nadýchaná zemiaková focaccia
Na túto focacciu som sa chystala už dlho. Recept je zo stránky pekarnomanie. cz, ale...
Nepečené dobošové rezy za 20 minút
Tieto rezy som si vymyslela v casovej tiesni a je to vyborny a superrychly recept ktory nasa...
Pikantný kurací paprikáš
Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú...
Spaghetti s chobotnicou
Chobotnica sama o sebe je chutovo nevýrazná, zato konzistencia mäsa je veľmi príjemná a správnou prípravou a...
Punčové makrónky
Krehké, voňavé a lahodné. Ja všetko punčové môžem a konečne prišla rada aj na punčové makrónky....
Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...
Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....
Čerešňová bublanina
Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč....
Fazuľa s kyslou kapustou
Fazuľu, ktorú sme vopred namočili, varíme v tej istej vode. Keď je uvarená do...
Banánová mňamka
Ponorným mixérom rozmixujeme banány na kašu pridáme do vyšľahanej šľahačky spolu s vanilkovým a práškovým cukrom...
Dvojfarebné hrebienky
Dlouho jsem se na ten recept dívala do receptů, které mi přišly meilem a říkala...
Bačovsko-ovčiarsky demikát ZÁZRIVANČEK
Demikát je hútny, sýty, nahradí aj druhé hlavné jedlo. Chuť ovčieho mlieka okrem bryndzi,...
Karfiolový nákyp
Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a...
Pľúcková polievka
Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme pomleté pľúcka, popražíme, osolíme a okoreníme, podlejeme vodou...
Nepečený metrový koláč
Toto sme robievali ešte v mojom detstve, je to naozaj veľmi chutný zákusok.