Foto: amelie
Kedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho podavat ako studene predjedlo alebo s cerstvou bagetou ako Zobraziť celý popisKedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho podavat ako studene predjedlo alebo s cerstvou bagetou ako lahky obed. V takom pripade je dobre zvacsit porcie.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mnozstvo uvedenych surovin mozete prisposobit podla chuti. Jedno vacsie avokado obycajne staci pre dve osoby. Namiesto fromage frais rozmiesajte tvaroh so slahackovou smotanou.
-
2
Avokado rozpolime, vyberieme kostku a duzinu vydlabeme tak, aby sme neposkodili supku. Vajcia dame na 10 minut varit do osolenej vriacej vody. Ochladime ich v studenej vode a olupeme. Duzinu avokada roztlacime vidlickou (nie v mixeri) a vymiesame s fromage frais a nadrobno pokrajanou salotkou. Osolime a okorenime podla chuti, ale nepotlacame maslovu jemnost avokada.
-
3
Chvostiky kreviet kratko opecieme (1-2 minuty) na 1 pl olivoveho oleja. Dlhou tepelnou upravou by "zgumovateli".
-
4
Na vacsi tanier alebo podnos ulozime umyte a osusene listy salatu a na ne vydlabane polovice avokada naplnene syrovo-avokadovou zmesou. Navrch dame krevety. Vajcia po dlzke rozstvrtime, paradajku rozkrojime na hrubsie polmesiaciky a ulozime na salatove listy. Dobru chut.
Diskusia k receptu