Foto: babav
Jedla tekvica je oblubenou surovinou am.kuchyne,v slanych aj sladkych receptoch . Najcastejsie je zlozkou pajov , sucheho peciva ,chlebikov a zakuskov.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
1 salka |
|
2/3 salky |
|
1 PL |
|
3/4 salky |
|
1 cl |
|
2 cl |
|
1 cl |
|
1/2 cl |
|
1/2 cl |
|
1 salka |
|
Plnka: | |
20 dkg |
|
10 dkg |
|
1 salka |
|
1 cl |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Pripravime si si potrebne mnozstva ;suche ingrediencie zmiesame .
-
3
Vajcia ,cukor a citronovu stavu dame do slahacej misky:
-
4
Slahame 10 minut na vysokom stupni mixera.
-
5
Do vyslahanej hmoty pridame suche zlozky,nemixujeme iba opatrne premiesame. Cesto vylejeme na pripravene plech vylozeny foliou,ktoru sme pomastili a posypali mukou.Na vrch cesta rovnomerne ulozime nasekane orechy.
-
6
Pecieme 15 minut v rure predhriatej na 200 stupnov C.Vyberieme z rury a nechame vychladnut.
-
7
Pripravime si plnku.Zmaknuty cream cheese a maslo vyslahame , s cukrom a vanilkou do penista.
-
8
Vychladnuty kolac prekrojime na tri diely a naplnime kremom; ozdobime aj boky rezu.
-
9
Krajame a servujeme .
Diskusia k receptu