Teraz ich robievam málo lebo som sama a je ich vela,ale kedysi boli pečené ozaj často.Príprava vyžaduje čas ale výsledok stojí za to.Neviem či Zobraziť celý popisTeraz ich robievam málo lebo som sama a je ich vela,ale kedysi boli pečené ozaj často.Príprava vyžaduje čas ale výsledok stojí za to.Neviem či si dáte tú robotu,ale oplatí sa.Moja švagriná sa ich naučila piect a plní ich lekvarom,orechami,makom,ale mne chutia klasické,podla receptu.Treba dodržat čas prípravy.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 kg |
|
6 dkg |
|
6 dkg |
|
2 poliev.lyžice rozpustené na potretie rozvaľkaného cesta |
|
1 kocka |
|
trochu |
|
podla potreby vlažné |
|
Postup
-
1
zo 6 dkg cukru a vlaž. mlieka,droždia spravíme kvások.Zamiesime ,aby bolo cesto hladké(kys.cesto ako na koláč.Miesime 15 min.Nechat kysnút 2 hod ak ide von z misky,buchnut po nom a nechat kysnut dalej.Po 2 hod rozdelit na 8 častí.Vyvalkat kruh a ten rozrezat na 8 trojuholníkov.Potriet rozpusteným maslom.Zakrútit rožky.Budete mat zo všetkého cesta 64 rožkov ,.nechat stát na plechu 1 hod.Potom potriet vajíčkom ,posypat makom ,alebo rascou/posolíme ak dávame rascu /a v dobre teplej rúre upečieme.Nedávame blízko seba lebo nám narastú.
Diskusia k receptu