Pekárske rožky

marialuptakova - bez fotkymarialuptakova, 21. februára 2012

Teraz ich robievam málo lebo som sama a je ich vela,ale kedysi boli pečené ozaj často.Príprava vyžaduje čas ale výsledok stojí za to.Neviem či Zobraziť celý popisTeraz ich robievam málo lebo som sama a je ich vela,ale kedysi boli pečené ozaj často.Príprava vyžaduje čas ale výsledok stojí za to.Neviem či si dáte tú robotu,ale oplatí sa.Moja švagriná sa ich naučila piect a plní ich lekvarom,orechami,makom,ale mne chutia klasické,podla receptu.Treba dodržat čas prípravy.

64
porcií
2hod 15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
6 dkg
6 dkg
2 poliev.lyžice rozpustené na potretie rozvaľkaného cesta
1 kocka
 trochu
podla potreby vlažné




Postup

  1. 1

    zo 6 dkg cukru a vlaž. mlieka,droždia spravíme kvások.Zamiesime ,aby bolo cesto hladké(kys.cesto ako na koláč.Miesime 15 min.Nechat kysnút 2 hod ak ide von z misky,buchnut po nom a nechat kysnut dalej.Po 2 hod rozdelit na 8 častí.Vyvalkat kruh a ten rozrezat na 8 trojuholníkov.Potriet rozpusteným maslom.Zakrútit rožky.Budete mat zo všetkého cesta 64 rožkov ,.nechat stát na plechu 1 hod.Potom potriet vajíčkom ,posypat makom ,alebo rascou/posolíme ak dávame rascu /a v dobre teplej rúre upečieme.Nedávame blízko seba lebo nám narastú.

Diskusia k receptu

pacik
Recept sa mi páči, len suroviny vydelím 4 :-)
marialuptakova
Ležím v posteli a rozmýšlam o recepte a prosím o prepáčenie tie 2 lyžice rozpusteneho masla nejdú do cesta,ale ked vyvalkáte potrite kruh týmto maslom.Ešte raz sa omlúvam.
vladkaku
Ja určite deliť nebudem, u nás frčia takéto dobroty, máme to na desiatu, ku vínku na večeru, i po práci len tak k telke - len mamina musí obetovať nejakú tú hodinku v kuchyni - chi,chi, vďaka za receptík
evanaaa
No, ani ja by som nerobila z celej dávky, to som si hneď všimla, také množstvo je pre nás neúmerne veľa, a mraznička sa rýchlo plní. Aleaj tak si rcp pre istotu ukladám, bude dobrý, len mne sa nechce vaľkať kruhy, jednoduchšie je vyvaľkať obdĺžnik ( alebo štvorec ) a ten prekrojiť na pásy a trojuholníky, je to skoro to isté.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia