Foto: heleninka88
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme na polievočku. Na rozpálenom oleji si do zlatista opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. K nej potom pridáme umytú brokolicu rozobratú na ružičky spolu s očistenými na menšie kocky narezanými zemiakmi a necháme troška opražiť s cibuľou, osolíme, opopríme dáme ešte vegetku a zalejeme vodou. (môžme použiť čerstvú brokolicu, ale kľudne môžte použiť aj mrazenú :-))
- 2
Brokolica sa uvarí rýchlo máte to tak do tých 10min. max 15min. Len si musíme sledovať zemiaky, aby boli mäkké. Odstavíme ju zo šporáka a rozmixujeme ju ponorným mixérom a pridávame mlieko. Po rozmixovaní ju znova dáme na šporák a pridáme roztlačený cesnak a čerstvé maslo na zjemnenie.(U nás sa dá zohnať maslo bez mlieka dairy milk).Necháme trocha povariť a polievočka je hotová.
- 3
Ku krémovým polievkam odporúčam krutóniky, ktoré sa k nej naozaj hodia. Dobrú chuť želám ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu